Strona 19 z 495 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    ... co by nie zgubić się na plenerku i znależć drogę do auta lub schroniska, ...
    No i alkomat na plenerki i możliwość instalacji aplikacji z CanonAppStore ...
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    W jasnych stałkach nie da się przymknąc przysłony?
    Nie no jasne że się da ale po co kupować 85/1.2 za 9k po to zeby je przymknąc do F2 (85usm jest za 1500 pln)...

Wiem że można nakrcać filtry ale ..

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Center: cross-type at f/5.6; vertical line-sensitive at f/2.8

- to kurde jest krzyżowy od 5.6 czy 2.8? (nie żeby mi osobiście to robiło bo nie posiadam nic ciemniejszego niż 2.8 no ale nie kumam).
    Goomis na optycznych tak pisze:

Detekcja fazowa TTL
    • 11 punktowy AF (w tym: centralny czujnik krzyżowy od f/5.6, pionowe linie czułe od f/2.8; górny i dolny czujnik - pionowe linie czułe od f/5.6; pozostałe czujniki - poziome linie czułe od f/5.6),
    • Automatyczny lub ręczny wybór punktów AF spośród 11 punktów
    • Tryby AF: One-Shot (pojedynczy), AI Servo (ciągły), AI Focus (automatyczny wybór pojedynczy lub ciągły), Tryb Manualny (MF)
    • Zakres detekcji: od -3 do 18 EV (przy temp. 23°C i czułości ISO 100, dla centralnego punktu AF f/2.8),
    • Zakres detekcji: od 0.5 do 18 EV (przy temp. 23°C i czułości ISO 100, dla pozostałych punktów AF),
    • Asysta AF: zewnętrzna lampa błyskowa
    • Podgląd głębi ostrości
    • AF w trybie Live View (LV): Tryb szybki (detekcja fazowa z 11 punktów AF), FlexiZone (1-punktowa detekcja kontrastu), Tryb wykrywania twarzy (detekcja kontrastu), MF (powiększenie obrazu 5x lub 10x w dowolnym punkcje ekranu)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Fatalnie, że Canon nie zrobił 5D mkIII w obudowie z 6D za 1000$ - jak strasznie niesprawiedliwy jest ten świat .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Police

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Fatalnie, że Canon nie zrobił 5D mkIII w obudowie z 6D za 1000$ - jak strasznie niesprawiedliwy jest ten świat .
    Myślisz, że wszyscy byliby wtedy zadowoleni
    Jakieś dwa EOS-y i m43

Uzależniony Awatar jac+

Jeśli obrazek będzie zacny to zniosę wiele zniewag płynących ze specyfikacji 6D. Jednak coraz bliżej mi do myśli, że 5D Mk III zagości w mojej torbie. Może trochę później niż planowałem (trzeba dociułać grosza), ale prawie na pewno.
    Tak w ogóle to stanęło na moim :cool: : 5D Mark II okazał się mityczną "tanią FF canona".
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    5D Mark II okazał się mityczną "tanią FF canona".
    Mityczny to on sie stanie jak go wycofają z produkcji - wtedy podrożeje tak jak stare 24-70L :P

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

jako czwarta puszka-uważam że 6D będzie w sam raz
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez tomkod Zobacz posta
    Mityczny to on sie stanie jak go wycofają z produkcji
    O nie, nie. Wtedy to on się stanie kultowy! Chociaż w sumie to tak mu niewiele brakuje do mojego ideału: lepszego AF i ciszej kłapiacego mechanizmu migawki/lustra. Te dwie rzeczy załatwiałyby mi sprawę.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    O nie, nie. Wtedy to on się stanie kultowy! Chociaż w sumie to tak mu niewiele brakuje do mojego ideału: lepszego AF i ciszej kłapiacego mechanizmu migawki/lustra. Te dwie rzeczy załatwiałyby mi sprawę.
    Czyli mk3 :-) powoli rozumiem cenę nadaną tej puszce przez canona
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Strona 19 z 495 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów