Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Panorama : zwiekszanie rozdzielczości wydruku

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Panorama : zwiekszanie rozdzielczości wydruku

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Z tego co napisałeś to potrzebujesz zdjęcie 15000x7500 pikseli, czyli musisz powiększyć 2,6x. Myślę, że Photo Zoom poradzi sobie z tym bez problemu, bez widocznej straty jakości. Co do składania z kilku zdjęć to zależy jakim obiektywem będziesz robił, i co będzie na fotografii, bo dystorsja robi duże problemy, zwłaszcza jeśli na zdjęciu są długie pionowe, czy poziome linie.
    Powiększ jakieś zdjęcie 2,6x w programie i zobacz jak to wychodzi. Jeśli masz taką możliwość to rób zdjęcia "w całości" i "do składania" potem sprawdzisz co da lepsze efekty.
    Osobiście stawiam na Photo Zooma uważam, że w powiększaniu program jest niesamowity, lepszego nie spotkałem.
    Oczywiście, zrobiłem juz wstępne testy "z ręki" słupa energteycznego za oknem:
    - pojedyncze, portretowe, 100mm, przykadrowałem do rozmiaru 2:1, wyszło 4884 x 2442 pikseli
    - złozone z 4 normalnych, 200mm, panorama, przykadrowałem do 2:1, wyszło 9348 x 4674
    i w PhotoZoom zrobiłem oba jako 150cm x 75 cm, 254 dpi (15000 x 7500 pikseli)

W 100% powiekszenia, na ekranie, róznica w ilości szczególów jest bardzo duża.
    Stąd "idę" w tą technikę, szukam kogos kto juz takie rzeczy robił by podzielił sie doswiadczeniem.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 15-09-2012 o 22:44

Uprawnienia umieszczania postów