Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Rodzi mi się jeszcze jedno pytanie, które być może spece od marketingu zadali sobie wcześniej i z odpowiedzi na nie zrobili sobie mapę drogową na naście kolejnych lat: czy LUD potrzebuje taniej FF? Dla LUDU przecież APS-C to aż nadto. LUDOWI wystarczy kompakt z superzoomem. Pełna klatka ma pozostać albo dla profi, albo dla etuzjastów, a ci niech płacą. Pierwsi za narzędzie pracy, drudzy za swoje zboczenie hobbystyczne. Sądząc po polityce cenowej canona i nikona to z ich strony nie możemy liczyć na prawdziwie tanią pełną klatkę i koniec.
Ostatnio edytowane przez jac+ ; 15-09-2012 o 11:02
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Oj, PT Spiskowcy, spiskowcy...
Dlaczego zatem Olympus i Pentax nie wypuściły do tej pory odpowiednika tego (taniego albo drogiego) FF??
Wystarczyłoby przecież żeby miał 12mpx i Full HD...
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W FJ cena D600 spadła już do 8888zł (11111zł z 24-85VR), dostępność od 18 września.
W WEX w UK body za 1995f
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Wiadomo coś na temat awarii forum nikona? Mam nadzieje że to nie przez 6D![]()
Przechodziłem dzisiaj koło FJ i stały już na półce dwa Nikony D600. Szybko się uwinęli z dostawą.
Po ile?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner