Bardzo jesteś złośliwy. Ja pisałem ogólny przykład nie o sobie. Takie reportaże to inna bajka i chyba jest jakaś róźnica w tym co w wątku. Chyba potrafisz to odróżnić. No ja np. nie życzyłbym sobie idąc chodnikiem żeby ktoś nagle mnie fotografował bo z jakiej racji nie jestem osobą medialną. Może ty byś tak chciał, ale ja nie i mam do tego prawo. Na imprezie również ktoś może sobie tego nie życzyć tym bardziej jak idzie do klubu, który jest prywatny a nie publiczny i ma do tego prawo. Co innego jak ktoś wejdzie w kadr na chwile czy jest w tle to jest zrozumiałe. Po to idzie na impreze żeby się bawić i chce też troche prywatności. Osoby do wywiadu wyrażają zgode, a nie podchodzi i pytania reporter zadaje. Byłem pare razy w gazecie i zawsze padały pytania od reporterki z gazety czy wyrażam zgode na wywiad i umieszczenie mojego zdjęcia w nim. Co innego jak jest impreza masowa, a o takich piszesz jak juwenalia czy dni jakiegoś miasta to co innego. Logiczne że 400 osób nikt nie będzie pytał o zgode. Ale w wątku mowa o czym innym nie o imprezach. Na weselu również goście mogą sobie nie życzyć zamieszczenia ich wizerunku na stronie przez fotografa dlatego w większości zdjęcia pary same wybierają, a takie przypadki też się zdażają. Trzeba mieć kulture i ogłade, a jak ktoś jej nie ma to każdemu będzie robił zdjęcia i to w sposób bezczelny.