Miłego dniamoja www
No takiej teorii to ja bym sam nie wymyślił ;-)
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Może i AF w 7D jest szybszy, ale w żaden sposób to nie zastąpi jakości obrazka z 5DII. Na km wyczuję obrazek z 7D i 5DII. Przez jakiś czas równorzędnie używałem tych body, zwłaszcza na weselu i pomimo bardzo dobrego AF, z 7D zawsze było mniej wybranych zdjęć.
Teraz nie muszę się przejmować obrazkiem 7D, bo na takie okazje biorę 5DII i 5DIII i jestem w pełni zadowolony. 7D odkładam na wszelkiego rodzaju sytuacje, gdzie crop 1,6x robi swoje.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
5dIII, eosR, 17-40L,24-105LII, 100-400LII, 85LII, 135L, sigma 35/1.4, samyang14/2.8
ja uzuwam w 99% srodkowego punktu i naprawde prawie nigdy mnie nie zawiadl, jesli fotka byla nie trafiona to raczej z mojej winy np zbyt dlugi czas itp
ale powiem wam ze chyba trzeba dobrze go wyczuc, ja nie mam z nim zadnych problemow natomiast zona jak wezmie to jest juz znacznie wiecej nietrafionych fotek, to samo brat, masakra
no ale ja naprawde bardzo czasu z nim spedzilem zanim zaczely fotki wychodzic - wczesniej uzywalem 40d i 350d
Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |
Podepnę się by uspokoić zaniepokojonychCentralny punkt, jak już koledzy mówili jest naprawdę niezły (oczywiście z drobnym doświadczeniem). Co do obiektywów na jakich strzelam to 24 1.4 II czasem nie trafi (przesłony 1.4-2.0). 50 1.4, tu już przymykam cały czas do 2.0 (sporadycznie poniżej), ale również nie mam powodów do narzekań. Natomiast sigma 85 w ciemnej sali to nieco inny temat (gubi się i błądzi), ale jak już trafi, to...
choć do wolnych tańców przy większej ilości światła - daje radę.
5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4