Strona 75 z 150 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    A ja sie osmiele i powiem BZDURA
    Pewnie beczne czasami sie pomyla w gorszych warunkach ale ja zawsze uzywam wszyskich punktow na slubach na wszystkich przeslonach i zdjecia jakos sa ostre. Pewnie w zlych warunkach bez swiatla naturalnego pewniej jest robic srodkowym ale nie przesadzajmy tu ze boczne so nieuzyteczne. Prawdopodobnie 70% moich slubniakow jest robiona stalkami na 1.8 bocznymi punktami!
    jajcarz
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

No takiej teorii to ja bym sam nie wymyślił ;-)
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Rozumiem że problemem 5D I i II jest AF.. czy on sobie poradzi w robieniu zdjęć podczas szybkich tańców ?? bo 7D daje radę bardzo ładnie I czy warto dopłacać drugie tyle na 5D MKII czy lepiej wziąć 5D + jakąś puszkę ?
    Może i AF w 7D jest szybszy, ale w żaden sposób to nie zastąpi jakości obrazka z 5DII. Na km wyczuję obrazek z 7D i 5DII. Przez jakiś czas równorzędnie używałem tych body, zwłaszcza na weselu i pomimo bardzo dobrego AF, z 7D zawsze było mniej wybranych zdjęć.
    Teraz nie muszę się przejmować obrazkiem 7D, bo na takie okazje biorę 5DII i 5DIII i jestem w pełni zadowolony. 7D odkładam na wszelkiego rodzaju sytuacje, gdzie crop 1,6x robi swoje.

Pewnie beczne czasami sie pomyla w gorszych warunkach ale ja zawsze uzywam wszyskich punktow na slubach na wszystkich przeslonach i zdjecia jakos sa ostre. Pewnie w zlych warunkach bez swiatla naturalnego pewniej jest robic srodkowym ale nie przesadzajmy tu ze boczne so nieuzyteczne. Prawdopodobnie 70% moich slubniakow jest robiona stalkami na 1.8 bocznymi punktami!

Wielu fotografów ślubnych twierdzi, że boczne punkty af w 5dmII
    w ich pracy są zupełnie nieużywalne ...

Bywalec

o to, to ... po prostu pewniej jest robić na srodkowym. Oczywiście ja tez uzywam bocznych, nie narzekam jak koledzy wyżej.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez kawalek Zobacz posta
    jak AF w 5D1 nie istnieje to ciekawe czemu mi ostre zdjęcia wychodzą xD
    Pewnie masz dobre oko .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar krzysztof20d
    Miasto
    Bolesławiec

Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
    Autofocus w 5dmkII nie jest lepszy niż w 5DI więc albo oba dają radę albo w obu nie istnieje :grin:
    Mam wszystkie trzy piątki i organoleptycznie stwierdzam, że autofocus w 5dII jest jednak lepszy i moim zdaniem pewniejszy od starej piątki, różnice nie są duże ale jednak odczuwalne
    5dIII, eosR, 17-40L,24-105LII, 100-400LII, 85LII, 135L, sigma 35/1.4, samyang14/2.8

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez krzysztof20d Zobacz posta
    ... organoleptycznie stwierdzam, że autofocus w 5dII jest jednak lepszy i moim zdaniem pewniejszy od starej piątki, różnice nie są duże ale jednak odczuwalne
    Dokładnie tak jest, a jeśli w 5DII matryca miałaby 12Mpx wtedy różnica w autofocusie byłaby bardzo widoczna.

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

ja uzuwam w 99% srodkowego punktu i naprawde prawie nigdy mnie nie zawiadl, jesli fotka byla nie trafiona to raczej z mojej winy np zbyt dlugi czas itp
    ale powiem wam ze chyba trzeba dobrze go wyczuc, ja nie mam z nim zadnych problemow natomiast zona jak wezmie to jest juz znacznie wiecej nietrafionych fotek, to samo brat, masakra
    no ale ja naprawde bardzo czasu z nim spedzilem zanim zaczely fotki wychodzic - wczesniej uzywalem 40d i 350d
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Podepnę się by uspokoić zaniepokojonych Centralny punkt, jak już koledzy mówili jest naprawdę niezły (oczywiście z drobnym doświadczeniem). Co do obiektywów na jakich strzelam to 24 1.4 II czasem nie trafi (przesłony 1.4-2.0). 50 1.4, tu już przymykam cały czas do 2.0 (sporadycznie poniżej), ale również nie mam powodów do narzekań. Natomiast sigma 85 w ciemnej sali to nieco inny temat (gubi się i błądzi), ale jak już trafi, to... choć do wolnych tańców przy większej ilości światła - daje radę.
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Strona 75 z 150 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów