Na 5DmkIII Sigma 85 w tańcu daje rade, nic nie błądzi. Generalnie AF mkIII jest mega, robiłem na ciemnej sali 35 i 85 oba na 1.4 i mało było nie trafionych zdjęć.
Na 5DmkIII Sigma 85 w tańcu daje rade, nic nie błądzi. Generalnie AF mkIII jest mega, robiłem na ciemnej sali 35 i 85 oba na 1.4 i mało było nie trafionych zdjęć.
5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1
5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4
A jaki tryb AF dla tańca w 5dmkIII wybieracie ? Bo tam jest za dużo mozliwosci a w podpowiedziach do trybu AF akurat tańca nie ma![]()
ja dopiero na drugie wesele ide z 5dmIII i szczerze miałem za mało czasu na rozgryzienie tego ale jutro może w końcu postaram sie dostosować te ustawienia po siebie)) ale moze ktoś już znalazł złoty środek i chętnie się podzieli
)
Tak opisujecie celnosc 5d a jak wedlug was wyglada celnosc AF w 50D bo dla mnie osobisscie jest tak srednio. Na srodkowym daje rade ale przestrzela oczywiscie tez lub ucieknie gdzies w bok. Co do krzyzowych mialem kiedys okazje porobic foto w studio w zastanym plus lampy ale swiatlo ciagle i ku mojemu zdziwieniu po wyborze bocznego ponktu za nic w swiecie nie nie ostrzyl na niego kazde zdjecie bylo mydlo po zmianie na srodek zaczal trafiac.
Wysłano z GT-P1000 z użyciem Tapatalk
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
potwierdzam![]()
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Ja również. Jak chcę sobie trochę 'poużywać' bocznych punktów to odkładam 5d i biorę w łapę 50d. Daje radę elegancko![]()
5D, stałki, zoomy
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To nie wiem.
Wtedy w studio bylo jeszcze kilkoro znajomych i sprawdzilismy czy aby szkło nie ma BF/FF i nie stwierdziliśmy takiego przypadku.
Może moja ręka jest chwiejnaale T ma VR więc nie powinno być problemu... no ale tak czy inaczej taka sytuacja zaistniała i nie było ostrago zdjęcia po wybraniu bocznych punktów.
Dodam że na błyskowym nie było problemu.