Strona 76 z 150 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na 5DmkIII Sigma 85 w tańcu daje rade, nic nie błądzi. Generalnie AF mkIII jest mega, robiłem na ciemnej sali 35 i 85 oba na 1.4 i mało było nie trafionych zdjęć.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    Na 5DmkIII Sigma 85 w tańcu daje rade, nic nie błądzi. Generalnie AF mkIII jest mega, robiłem na ciemnej sali 35 i 85 oba na 1.4 i mało było nie trafionych zdjęć.
    No o AF w mkIII chodzą legendy Zapytam się przy okazji czy używałeś tej sigmy z mkII (może być na centralnym:P)? Zastanawiam się, czy może mój obiektyw jest jakiś felerny, czy zwyczajnie tak działa na starszej piątce.
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Dopiero zaczyna

A jaki tryb AF dla tańca w 5dmkIII wybieracie ? Bo tam jest za dużo mozliwosci a w podpowiedziach do trybu AF akurat tańca nie ma

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

ja dopiero na drugie wesele ide z 5dmIII i szczerze miałem za mało czasu na rozgryzienie tego ale jutro może w końcu postaram sie dostosować te ustawienia po siebie )) ale moze ktoś już znalazł złoty środek i chętnie się podzieli )

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Tak opisujecie celnosc 5d a jak wedlug was wyglada celnosc AF w 50D bo dla mnie osobisscie jest tak srednio. Na srodkowym daje rade ale przestrzela oczywiscie tez lub ucieknie gdzies w bok. Co do krzyzowych mialem kiedys okazje porobic foto w studio w zastanym plus lampy ale swiatlo ciagle i ku mojemu zdziwieniu po wyborze bocznego ponktu za nic w swiecie nie nie ostrzyl na niego kazde zdjecie bylo mydlo po zmianie na srodek zaczal trafiac.

Wysłano z GT-P1000 z użyciem Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    Tak opisujecie celnosc 5d a jak wedlug was wyglada celnosc AF w 50D bo dla mnie osobisscie jest tak srednio. Na srodkowym daje rade ale przestrzela oczywiscie tez lub ucieknie gdzies w bok. Co do krzyzowych mialem kiedys okazje porobic foto w studio w zastanym plus lampy ale swiatlo ciagle i ku mojemu zdziwieniu po wyborze bocznego ponktu za nic w swiecie nie nie ostrzyl na niego kazde zdjecie bylo mydlo po zmianie na srodek zaczal trafiac.

Wysłano z GT-P1000 z użyciem Tapatalk
    Chyba masz coś nie tak z aparatem bo moje 40d trafiało jak złoto. Przecież 50d ma wszystkie punkty krzyżowej więc nie powinno być różnicy miedzy środkowym i bocznymi. Ja przynajmniej takiej nie odczowalem.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Bywalec

potwierdzam
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Ja również. Jak chcę sobie trochę 'poużywać' bocznych punktów to odkładam 5d i biorę w łapę 50d. Daje radę elegancko
    5D, stałki, zoomy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Chyba masz coś nie tak z aparatem bo moje 40d trafiało jak złoto. Przecież 50d ma wszystkie punkty krzyżowej więc nie powinno być różnicy miedzy środkowym i bocznymi. Ja przynajmniej takiej nie odczowalem.
    Moje 40D też tafia bez problemu ale boczne krzyżowe, a środkowy to zupełnie inna bajka w tej puszce jeśli chodzi o precyzję i czułość.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    To nie wiem.
    Wtedy w studio bylo jeszcze kilkoro znajomych i sprawdzilismy czy aby szkło nie ma BF/FF i nie stwierdziliśmy takiego przypadku.
    Może moja ręka jest chwiejna ale T ma VR więc nie powinno być problemu... no ale tak czy inaczej taka sytuacja zaistniała i nie było ostrago zdjęcia po wybraniu bocznych punktów.
    Dodam że na błyskowym nie było problemu.

Strona 76 z 150 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów