Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Digital Photo Professional 3.11.1.

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

odnośnie metadanych to u mnie też nie da się nic wpisać i tak raczej jest u wszystkich. Odnośnie drugiego pytania to raczej normalne jak otwierasz go pierwszy raz tak samo jak photoshopa czy inne programy zależy też od wydajności dysku, procka. U mnie jeśli odpalam pierwszy raz to startuje po 5 sekundach, a jak drugi raz to po sekundzie otwiera na windows 7 pro 64 bit. Sprawdź to u siebie i tak samo powinieneś mieć że w momencie otworzy. Jak działały poprzednie wersje to nie wiem bo nie zwracałem na to uwagi może sekunde szybciej otwierał, a to jest przecież nieistotne czy 3 sekundy szybciej bo tylko raz otwierasz a 2 raz jak wyżej w mig.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 15-07-2012 o 15:00

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    odnośnie metadanych to u mnie też nie da się nic wpisać i tak raczej jest u wszystkich. Odnośnie drugiego pytania to raczej normalne jak otwierasz go pierwszy raz tak samo jak photoshopa czy inne programy zależy też od wydajności dysku, procka. U mnie jeśli odpalam pierwszy raz to startuje po 5 sekundach, a jak drugi raz to po sekundzie otwiera na windows 7 pro 64 bit. Sprawdź to u siebie i tak samo powinieneś mieć że w momencie otworzy. Jak działały poprzednie wersje to nie wiem bo nie zwracałem na to uwagi może sekunde szybciej otwierał, a to jest przecież nieistotne czy 3 sekundy szybciej bo tylko raz otwierasz a 2 raz jak wyżej w mig.
    pisałem Ci tutaj o tym nie wiem czy czytałeś. A długie uruchamianie to ile u Ciebie trwa 5-7 sekund czy dłużej ? zobacz czy jak zamkniesz to 2 raz uruchomi się szybciej bo tak być powinno, przecież tylko raz otwierasz dpp a później już w mig. System to nie ma nic do tego tylko konfiguracja sprzętowa i szybki dysk z małym czasem dostępu najlepiej ssd na sata3. Ja mam dysk hdd wd na sata3 i procek intel i5 2500k podkreconego do 4.5 GHz i otwiera mi w 5 sekund niecałe za pierwszym razem a później juz w sekunde.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 16-07-2012 o 12:56

Bywalec Awatar goobie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    pisałem Ci tutaj o tym nie wiem czy czytałeś
    coraz ze mną gorzej - nie zauważyłem posta ??:

Komputer może leciwy: ma 2x2GHz i 3 GB ramu i zwykły HDD 500GB. Osobna karta graficzna, jakaś NVidia.

Problem polega na tym, że mam cały czas ten sam komputer. Dotychczas wszystko było dobrze, uruchamiał się tak jak u Was kilka sekund, a od pewnego czasu to trwa ok 2min... albo dłużej. Do tego wiatrak zaczyna kręcić jak szalony. Jak już się uruchomi to wszystko wraca do normy i działa dość szybko i stabilnie...

Myślałem, że to jakaś przypadłość ostatnich update'ów... Od dawna zabierałem się do reinstalacji systemu więc myślałem, że po tym zabiegu będzie lepiej ale jest to samo...

Ale dzięki za info - teraz wiem, że to coś u mnie nie teges. Może spróbuję pokombinować ze sterami od grafiki.
    Pozdrawiam! Adam

kilka fotek...

Uprawnienia umieszczania postów