Pokaż wyniki od 1 do 10 z 196

Wątek: Wałki na Vacie

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Tak z tą gwarancją europejską to wiem że tak jest. Tylko jak to wytłumaczysz że na allegro jest kilku sprzedawców i nawet sklep fotostrada, który sprzedaje sprzęt canona z 2 letnią gwarancją i pisze że rok w polskim serwisie a 2 rok w niemczech. Skoro jesteśmy w UE to powinna u nas również obowiązywać 2 letnia gwarancja a nie rok przecież to logiczne. Dziwna zagrywka ze strony canon polska że u nas jest inaczej. Jeśli kupie coś właśnie w ten sposób z 2 letnią gwarancją poprzez sprzedawce bądz przywioze z niemiec to po roku żytnia mi nie naprawi tego w ramach gwarancji bo u nas jest tylko rok gwarancji tak z tego wynika że nie honorują powyżej roku z innych dystrybucji. Zawsze kupuje w sklepach od prodealerów np i jest wtedy rok gwarancji a 2 lata wiadomo że byłoby super. Może to ktoś wytłumaczyć dlaczego u nas jest inaczej niż wszędzie. Polska wiadomo że zawsze jest poszkodowana ze wszystkim i na każdym kroku jest inaczej niż wszędzie ale skoro gwarancja unijna to należy jej przestrzegać
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 13-07-2012 o 19:49

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    to wszystko wiadomo - mi chodziło tylko o jedno: że sprzedawca poinformował, że dystrybucja jest PL, a okazała się DE. :neutral:
    Z punktu widzenia nabywcy jest to informacja bez znaczenia, bo warunki gwarancji te same. Ale istotnie, jeśli sprzedawca mówi klientowi to co che usłyszeć, tylko po to by sprzedać to można się po nim spodziwać że informację naprawdę istotną też sfałszuje lub zatai.
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Tu byłbym bardzo ostrożny ze stwierdzeniami kto od kogo się odwrócił. M&J to była dość dziwna firma.
    Nie badałem dogłębnie tematu, pamiętam tylko że zamówiłem wówczas u nich jakieś drobne akcesoria i po dwóch miesiącach czekania musiałem zrezygnować. Jakiś czas potem ich wrocławskie sklepy zmieniły barwy z czerwonych na żółte a sprzedawany przez siebie sprzęt Canona zaczęli sami importować do Polski.
    Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Tak z tą gwarancją europejską to wiem że tak jest. Tylko jak to wytłumaczysz że na allegro jest kilku sprzedawców i nawet sklep fotostrada, który sprzedaje sprzęt canona z 2 letnią gwarancją i pisze że rok w polskim serwisie a 2 rok w niemczech. Skoro jesteśmy w UE to powinna u nas również obowiązywać 2 letnia gwarancja a nie rok przecież to logiczne.
    Popatrz na stanowisko serwisu w tej sprawie http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=153
    Gdyby była jakaś "ekstra" gwarancja od niemieckiego Canona to CSI też by ją honorowało http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=145
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów