Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: eos 50e low battery problem

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Tak ma, bo bateria czasem nie kontaktuje, zależnie od marki. Pewnie bateria się odłączyła.

Inny problem tego aparatu to plastykowy zamek od komory z filmem, który się urywa sam z siebie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zastanawia mnie jaki jest efekt wyczerpanej bateri litowej (tej malej) w aparacie? W sumie to czy 50 bez E ja posiada wogole?

Zerkam do manuala i w 20 stopniach bez lampy (nie uzywalem) to 90-110 rolek... na mrozie zrobilem tylko raz zdjecia ale to dalej (-20) daje 45-50 rolek.

Wyczyszcze styki zobaczymy co to da, a potem nowa sprawdze baterie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

50 jest zasilany z jednej baterii litowej 2 CR 5,albo z gripa w który wkładasz takąż baterię ,lub cztery paluszki.

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Zerkam do manuala i w 20 stopniach bez lampy (nie uzywalem) to 90-110 rolek... na mrozie zrobilem tylko raz zdjecia ale to dalej (-20) daje 45-50 rolek.
    To są wartości czysto teoretyczne. Z dłuuuugoletniej praktyki na 50E wyszło mi, że 2CR5 czy komplet czterech AA starczy przy dodatnich (raczej pokojowych) temperaturach na jakieś 10-15 filmów 36-klatkowych z incydentalnym użyciem flesza wbudowanego.

Na LCD mialem ciagle stan baterii na full (czarna, pelna ikona) i nagle robiac jedno zdjecie aparat sie wylaczyl i pokazal totalnie wyczerpana baterie...
    A nie było to przypadkiem tak, że nacisnąłeś na spust, a aparat złożył lustro nie wyzwalając migawki, a na wyświetlaczu pojawił się tylko symbol rozładowanej baterii?
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 31-01-2012 o 12:40
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

siudym jakim obiektywem robiłeś ?
    50e specyficznie działa z M42 jak dobrze pamiętam tylko na P/auto poprawnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie nie, nic sie nie dzialo z nim, poza miganiem baterii i dawaniu znac, ze bateria padła. Kupiona nowa i dalej smiga. Kiepskie cos te Panasonic'e, albo trafil sie slabiak.

Obiektywy rozne. M42 wiem, bo uzywam az trzech adapterow PK, Nikon F i M42 i wiem, ze dziala mi tylko na Tv i P. Szkoda, ze sygnalizacja taka jaka jest... Ciekawe jak bedzie tym razem jak bateria bedzie sie konczyc, mam nadzieje, ze stopniowo ikonka bedzie normalnie sygnalizowac.

Co do ilosci rolek, to bylo jak pisalem, ale okres dzialania na tej baterii od nowosci to rok. Widocznie czas tez swoje robi, nawet mimo malej ilosci zdjec bez lampy.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 31-01-2012 o 21:30

Awatar blaaz
    Miasto
    Rumia, pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    To są wartości czysto teoretyczne. Z dłuuuugoletniej praktyki na 50E wyszło mi, że 2CR5 czy komplet czterech AA starczy przy dodatnich (raczej pokojowych) temperaturach na jakieś 10-15 filmów 36-klatkowych z incydentalnym użyciem flesza wbudowanego.

A nie było to przypadkiem tak, że nacisnąłeś na spust, a aparat złożył lustro nie wyzwalając migawki, a na wyświetlaczu pojawił się tylko symbol rozładowanej baterii?
    Wiem, że wyciągam trupa z szafy, ale mam ze swoją 50E dokładnie taki problem. Tylko przy jasnych scenach lustro blokuje się, aparat wyłącza i miga wskaźnik 'pusta bateria'. Co to może być?
    Mam Nikona

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blaaz Zobacz posta
    Wiem, że wyciągam trupa z szafy, ale mam ze swoją 50E dokładnie taki problem. Tylko przy jasnych scenach lustro blokuje się, aparat wyłącza i miga wskaźnik 'pusta bateria'. Co to może być?
    w mojej trojce tez jest taki problem, wystepuje tylko na czasach 1/2000 i krotszych. diagnoza serwisu: migawka do wymiany.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów