Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

moim zdaniem na tych zdjęciach strasznie wychodzą przerysowania, tego właśnie nie lubię w bliskim portrecie w szkłach 50mm
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Bywalec Awatar welury
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    moim zdaniem na tych zdjęciach strasznie wychodzą przerysowania, tego właśnie nie lubię w bliskim portrecie w szkłach 50mm
    A co rozumiesz przez określenie przerysowania?
    Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez welury Zobacz posta
    A co rozumiesz przez określenie przerysowania?
    Ciężko to dokładnie określić.

Twarz i nos się robią szerokie, takie dziwne dla mnie, nienaturalne, bardziej karykaturalne. To samo jest w przypadku 50 1.8 jak się podejdzie za blisko. Tak jakby to była dystorsja lub zniekształcenie podobne do szerokiego kąta, twarze mi się wydają trochę zniekształcone, podobnie jak w przypadku bliskiego portretu z 35L, oczywiście w przypadku 35L jest to bardziej widoczne ze wzgl na szerszy kąt.

I to też dużo zależy od osoby którą fotografujemy, robiłem zdjęcia osobom u których 35L przerysowywało twarz mocno, robiła się szeroka okrągła a są osoby którym to aż tak nie szkodzi, przerysowania są mniejsze, zależy sporo od owalu twarzy.
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Uprawnienia umieszczania postów