Strona 102 z 269 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    To nie musi być prawdą. Nie widzę przeszkód, aby matryca APS-H miała taką samą wielkość fotoelementu jak APS-C.
    Nie bardzo rozumiem tej wypowiedzi. Mówiąc fotoelement masz na myśli matrycę? Czy może pojedyncze fotodetektory tworzące matrycę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem tej wypowiedzi. Mówiąc fotoelement masz na myśli matrycę? Czy może pojedyncze fotodetektory tworzące matrycę?
    Oczywiście te drugie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    To chyba oczywiste, że wielkość pojedynczego elementu światłoczułego.
    Przecież cała matryca APS-C nie może mieć tego samego rozmiaru co APS-H...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To chyba oczywiste, że wielkość pojedynczego elementu światłoczułego.
    Przecież cała matryca APS-C nie może mieć tego samego rozmiaru co APS-H...
    Tak ale nie byłem pewien, czy pojedyncze piksele też określa się mianem fotoelementu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ... reszta już praktycznie weszła na rynek - został tylko 24-70mkII
    nie nazwalbym tego "juz" ... najnowszy fish dosc dlugo sie sezonowal a te 2 pozostale szkla ktorych ciagle nie ma to chyba dosc duzo?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż Canon ostatnio wymienił się z Nikonem i tak jak ten ostatni dawnymi czasy robi zapowiedzi sprzętu, a nie premiery. Może stwierdzili że marketingowo jest to lepsze rozwiązanie niż robienie niespodzianek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cóż Canon ostatnio wymienił się z Nikonem i tak jak ten ostatni dawnymi czasy robi zapowiedzi sprzętu, a nie premiery. Może stwierdzili że marketingowo jest to lepsze rozwiązanie niż robienie niespodzianek.
    Ciekawe, bo np. Intel/Microsoft chwalą się swoimi "roadmapami" na kilka lat naprzód i nie szkodzi im to jak widać.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wielu producentów tak robi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ciekawe, bo np. Intel/Microsoft chwalą się swoimi "roadmapami" na kilka lat naprzód i nie szkodzi im to jak widać.
    Jak pokazuje życie monopol to nic dobrego dla końcowego użytkownika - patrz odpowiednio Atom i Vista. Te przedsiębiorstwa mogą robić co chcą, kiedy chcą, z kogo chcą... na szczęście dla nas, na dole AMD pokazało własnego Brazosa, ups tzn. Atoma.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale monopol ma też pewne zalety - np. wywołana nim ociężałość Intela/Microsoftu spowodowała, że pięć lat temu inny wówczas-nie-monopolista stworzył i kroi teraz pół rynku telefonów (z ARMem) i cały tort tabletów (z iOSem).
    Więc mam nadzieję, że i ta historia nie powtórzy się jako farsa, a naszego Canona Sony wespół w zespół z Nikonem solidnie usiecze.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 102 z 269 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów