Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    To słuszna decyzja. Ja aktualnie rzeźbię z i1 Display Pro w CG243W i powiem Ci, że to bardzo dobry duet :-)
    U mnie nie jest to duet idealny. Na tym samym monitorze oraz na SX2762W i1D Pro bez korekty małpą jest mało użyteczny w kwestii ustawiania temp. barowej. Myli się o 500-700K. To dużo moim zdaniem. Z resztą to po prostu widać.
    Nie oceniam samej optyki, precyzji i czułości, nie znam się. Ale błąd na szerokim gamucie jest. I to taki, który przez wielu dawany był jako argument w przedbiegach dyskwalifikujący spydery i inne takie tam do szerokiego gamutu, jako w ogóle nadające się do precyzyjnego ustawiania. Tyle że i1d pro nie jest tu jakąś rewelacją w tym kontekście. Nie wiem czy to tylko mój egzemplarz może? Ale wątpię. Może ich posiadacze mogli by zrobić mały test jeśli mają możliwość i się potwierdzi lub nie.

Użytkowo natomiast ma potężną zaletę - jest pierońsko szybki. Praca z nim i Argyllem nawet na bardzo dużych testchartach to przyjemność. Małpa w takim zestawieniu nie wyrabia.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    Myli się o 500-700K.
    Pewnikiem uszkodzony egzemplarz. Sprawdzałem sporo tych czujników i taki błąd jest niedopuszczalny.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów