Strona 56 z 130 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1299

Wątek: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacB Zobacz posta
    Tym razem będę gotowy na więcej.
    jak coś to zawsze mam karty :P No to do zobaczyska dzisiaj koło 12:00 bede zgadamy się na miejscu..:P pod tel.

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Ja niestety tym razem też odpadami, wczoraj moja młodsza pociecha z żoną wrócili do domu, więc odkrywam uroki maleństwa Na szczęście jest jeszcze jedną tura MC, liczę, że wtedy wreszcie mi się uda
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Wróciliśmy już z justyną do domu .Bardzo ciekawe dzisiejsze zawody w liczniejszej 6 osobowej grupie popstrykaliśmy należycie jak trzeba było i jest Git. Wszystkie twarze zadowolone, efekty moje i wypociny już niedługo. Tutaj podziękowania dla Maćka za 200mm i kolejne testy. :]

Bywalec

Domyślnie

Ja już zdążyłem pobieżnie przejrzeć swoje starania i mam następujące wnioski:
    -sprzęt wymiata, a w zasadzie miażdży szybkością;
    -operator musi się wiele nauczyć, ale chęci są, na sprzęt nie można już zwalać winy;
    Statystykami podzielę się przy najbliższym spotkaniu, żeby nie robić sensacji lub pośmiewiska na forum ;-)

Zbychu ja po dzisiejszym dniu, przynajmniej na jakiś czas, odrzuciłem pomysł wymiany 200L na jakieś zoomy.

Dzięki wszystkim za miłe spotkanie. Foty w najbliższym czasie.
    Ostatnio edytowane przez MacB ; 24-06-2012 o 20:31
    6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Ja również powiem ,że najciekawszym elementem Crossu w Czerwionce jest nie wątpliwie jazda quadów. A dzisiaj to juz w ogóle było mega zajebiście.Tumany kurzu i wyławiający się z niego zawodnicy. Sprzet już wyczyszczony, ciuchy w praniu Takie małe podsumowanie jeszcze całej przygody :P

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    Ja również powiem ,że najciekawszym elementem Crossu w Czerwionce jest nie wątpliwie jazda quadów.
    Eeeee tam.... najciekawszy to jest efekt zwany "ogon skorpiona "za motocyklem!!!
    Ale z quadami to prawda jak nic!
    W lasku wywołały efekty porównywalne z wybuchem bomby kurzowej- która niczym szary obłok szybko pełzała tuż ponad ziemią.
    Cośmy się nawąchali kurzu to nasze.
    Ale jeden z nas wiedział jak się profi przygotować.
    A dzisiaj to juz w ogóle było mega zajebiście.Tumany kurzu i wyławiający się z niego zawodnicy. Sprzet już wyczyszczony, ciuchy w praniu Takie małe podsumowanie jeszcze całej przygody :P
    Nasz slang wzbogacony został o nowe sformułowanie - "wyławianie się z kurzu".:wink:

Pewnie chodziło o wyłanianie, ale co tam- niech będzie!
    To tak jak z tym skorpionem...

Słuchajcie widzowie tego wątku- kto mógł być tam dzisiaj a nie przybył- niech ciężko żałuje za ten grzech i szybko idzie się wyspowiadać- zaś pokutą niech będzie....obecność na kolejnych zawodach.;-)

Było fantastycznie! Masa pyłu, aparaty nadają się tylko do czyszczenia, my zresztą też, ale nic nie zastąpi tej radochy z focenia takiej akcji...
    Tor mamy wyeksploatowany bardzo dobrze- tylko zawodników bardziej "dzikich" tam trzeba miejscami. Przybywa też ludzi z konkretniejszymi puszkami (pojawiają się EOSy 1D), ale masa ludzi ma inne "luszczanki" i foci.
    Niestety, zdarzyło się i mniej miłe doświadczenie- jeden z fotografujących (zdaje się, że bywalec akredytacji) został najechany przez motocyklistę wskutek nieuwagi tego pierwszego. Na szczęście obyło się bez poważniejszych obrażeń, ale.... nauczka na pewno jest.

A co do naszej grupki, to cieszy, że była o 100% większa niż poprzednio.
    MacB ma za szybki sprzęt jak na ten tor. Zapomniał przełączyć "drive" i...jego wspaniała maszyna zaczęła walić jak z Kałacha całymi seriami. Aż zawodnicy nie umieli nadążyć!:-o;-)

No to teraz już się podniecamy na te zdjęcia!
    Dawać!
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 25-06-2012 o 02:14
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Bywalec

Domyślnie

Na potwierdzenie wczorajszej rozmowy o nocnych logowaniach, proszę o to dowód, kto jest najlepszy:
    Last edited by Fatamorgana; Dzisiaj at 02:14.
    Nocny Marek ;-)
    6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Burza mnie postawiła na nogi. Okna trza było pozamykać.
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz posta
    Burza mnie postawiła na nogi. Okna trza było pozamykać.
    Ja też zamykałem okna w nocy, ale żeby lapa odpalać przy okazji... no chyba, że masz yntelygentny dom.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Domyślnie

Pięknie to nasze spotkanie opisujecie
    Od siebie dodam serdeczne podziękowania za opiekę nad starszym człowiekiem i cenne rady których nie żałowaliście.
    Wasze rzeczowe uwagi typu "uważaj, bo ci kominy w kadr wejdą albo tam dalej jest ciekawy zakręt i muldy" były bardzo przydatne.
    Dzielenie się informacją o ustawieniach naświetlania też były dla mnie ciekawym doświadczdeniem.
    Wypróbowałem kilka możliwych wariantów od ręcznych ustawień poprzez priorytety przysłony, czasu do zmiany ISO.
    Wróciłem zakurzony ale zadowolony z moich pierwszych sportowych zmagań.
    Po wykąpaniu ciała i sprzętu nastąpiła radość z wykonanych fotek. Będzie trwała tak długo aż Mistrzowie pokażą swoje i odezwą się kompleksy amatora.
    Jeszcze raz serdecznie dziękuję Facie za opiekę i nauki jak również pozostałym uczestnikom za wspaniałą atmosferę,

Strona 56 z 130 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów