Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 182

Wątek: Canon EOS 600D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy w 600D można obrabiać rawy w aparacie,
    tak jak w 60D?

Domyślnie

Witam ponownie z kolejnym problemem
    Jestem zadowolonym posiadaczem Canona 600D ale z chwilą nabycia tego aparatu zacząłem realizować bardziej ambitne i trudne technicznie projekty fotograficzne ( trudne jak dla mnie) Zacząłem robić zdjęcia w bardzo ciemnych wnętrzach wszystko w manuału ale mam problem z ustawianiem ostrości na szerszych szkłach W poprzednim aparacie Canon SX 20 w trybie ręcznego ustawiania ostrości miałem lupę cyfrową na wyświetlaczu to bardzo pomagało a w lustrze ostrość ustawiam na środku dwóch nieostrych, czy jest lepszy sposób na ręczne ustawianie ostrości

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

tak, wlacz live view i plusem tez masz lupe, ostrosc manual i masz
    Canon

Domyślnie

wielkie dzięki znalazłem !!!

Domyślnie

Nie będę zakładał nowego tematu gdyż mam pytanie odnośnie 600d - spytam więc tu
    Czy istnieje możliwość aby ustawiać ostrość przez wizjer a na ekranie wyświetlały się informacje o przysłonie itp? ( tak ja ma to miejsce na górnych wyświetlaczach chociażby w 60d). Czy też konieczne jest zaglądanie przez wizjer aby dowiedzieć się na jakich ustawieniach jedziemy?

Początki nałogu

Domyślnie

W 60D do wyświetlania danych na wyświetlaczu głównym służy klawisz INFO (ilość kliknięć zalezy jakie funkcje mamy przypisane pod ten klawisz), tak samo powinno być w 600D

Domyślnie

I spełnia on funkcję tylko dodatkowego wyświetlacza i nie zmusza do korzystania z live view?

Domyślnie

O to chodzi? To jest domyślne ustawienie w tym aparacie. Na prawo od "1/125" w pustym miejscu pojawia się przesłona dobrana do zdjęcia.

Domyślnie

Dokładnie o to mi chodziło, dzięki za info

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

600D + manualne szkielka = miód...

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów