Pokaż wyniki od 1 do 10 z 162

Wątek: Filtr polaryzacyjny i inne dylematy?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    W podpisie mam galerię zdjęć, możesz spojrzeć na efekty, wszystkie zdjęcia prosto z puszki bez obróbki. Jeżeli chodzi o balans bieli i słoneczny dzień, to faktycznie jest kłopot. Przeważnie używam albo auto, albo słoneczka (raz jedno bardziej się sprawdza, innym razem drugie)...
    Przyznam szczerze, że one wyglądają jak obrobione, zieleń zbyt soczysta, ja bym ja momentami uspokoiła ale kolorki pięknie się mienią, masz widzę ładną ostrość ale to zapewne kwestia obiektywu, w info na picasa nie ma nic o obiektywie a tylko o jakimś programie? Ale widzę niezłą jasność To kwestia na pewno obiektywu z dobrym f. A czy w słoneczne dni używasz polara? Bo niebo jest też bardzo niebieskie?

Wypróbuję Twoje ustawienia, ale sam mówisz że +2 tony albo zbyt zielone albo... zbyt żółte.
    Zauważyłam, że na ustwieniu w stylach krajobraz jest ciekawszy od standardowego więc ustawiłam sobie użytkownika na krajobraz i powzmacniałam parametry (niektóre).
    Balansem bawiłam się i tyle wiem, że słoneczko daje zimne/niebieskie odcienie, więc z niego całkowicie rezygnuję. A auto i chmurka raczej się nie różnią wg moich prób.
    Ale jestem bardzo ciekawa co powiecie jak zobaczycie te moje nieudactwa wieczorkiem, prawda wyjdzie na jaw, wrzucę swoje na picasa

A tymczasem pozdrawiam wszystkich
    Ostatnio edytowane przez Tama ; 05-06-2012 o 09:43

Uprawnienia umieszczania postów