Strona 9 z 35 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Domyślnie

Dla mnie ten Tamron jest jak najbardziej wart swojej ceny. Jakość porównywalna do 24-70 L + stabilizacja + normalna konstrukcja (tubus wysuwa się przy zwiększaniu ogniskowej, a nie na odwrót) + niższa cena. "Magia" czerwonego pierścienia mnie nie rusza
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dla mnie ten Tamron jest jak najbardziej wart swojej ceny. Jakość porównywalna do 24-70 L + stabilizacja + normalna konstrukcja (tubus wysuwa się przy zwiększaniu ogniskowej, a nie na odwrót) + niższa cena. "Magia" czerwonego pierścienia mnie nie rusza
    A w czym przeszkadza "odwrotna" konstrukcja?
    46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
    e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Domyślnie

W tym samym, co noszenie skarpet każdej w innym kolorze. Niby w chodzwniu nie przeszkadza, ale wkur...
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    A w czym przeszkadza "odwrotna" konstrukcja?
    Ja np. wolę, jak obiektyw jest krótszy na ogniskowej, której częściej używam. Ot gusta, o których się nie dyskutuje... Ale opinie wyrazić nie zaszkodzi
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Gdzie na tym zdjęciu jest nieskończoność?
    Nie wiem czy to akurat w punkt nieskonczonosc, ale mysle ze wiadomo o co chodzi?

O, to ciekawe. Zatem pokaż brzeg na 24mm.
    dobra dobra... chodzilo o szeroki koniec.
    ale tak bez zartow, nie sadzisz, ze nasilajace sie aberracje na brzegach robia cos dziwnego z detalami? Moze nie jest to typowa nieostrość, ale cos jest jednak nie tak. I co ciekawe nie ma tu tego typowego rozmycia w samych rogach...

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Kolejny dobry i OBIEKTYWNY test Cichego. Jak dla mnie wadą jest(podobnie jak w nowym Canonie) osłona przeciwsłoneczna która nie "chroni" wysuwającej się tuby. Ten obiektyw dla wielu to wół roboczy, sam często robiąc "masówkę" nie raz obiłem osłona o rózne inne osoby.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ale tak bez zartow, nie sadzisz, ze nasilajace sie aberracje na brzegach robia cos dziwnego z detalami? Moze nie jest to typowa nieostrość, ale cos jest jednak nie tak. I co ciekawe nie ma tu tego typowego rozmycia w samych rogach...
    Naprawdę, nie mam najmniejszej ochoty doszukiwać się z lupą aberracji na brzegach, jakbym miał takie zboczenie to musiałbym wszystkie Lki do kosza wyrzucic

Dzisiaj troszkę pofociłem, jeden sampelek na 24mm f/2.8 nie ruszany:

http://www.kubacichocki.pl/test/tamron2470/24mm5d2.jpg
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Naprawdę, nie mam najmniejszej ochoty doszukiwać się z lupą aberracji na brzegach
    Z takim odprężającym podejściem to w ogole po co przeplacac? Mozna se kupic 24-105, uzywane 24-70, T28-75... itd. Takie stawianie sprawy prowadzi do absurdu. Ja nie wiem moze jestem jakis dziwny ale dla mnie jakosc optyczna jest najwazniejszym czynnikiem definiującym przydatność obiektywu. No i w zwiazku z tym aberracje powodujace nieostrosc, szczeglnie w obiektywie niekorygowalnym w dpp sa dla mnie realnym problemem, a nie wymyslem - szczegolnie za 4300 zl.

Dzisiaj troszkę pofociłem, jeden sampelek na 24mm f/2.8 nie ruszany:

http://www.kubacichocki.pl/test/tamron2470/24mm5d2.jpg
    Jak na 2.8 to ok, ale przeciez ja nie mowie, ze nie nadaje sie na koncerty czy inne wesela.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla mnie absurdem jest doszukiwanie się w szerokokątnym zoomie jakości na brzegu kadru takiej, jak w centrum.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Jak dla mnie absurdem jest doszukiwanie się w szerokokątnym zoomie jakości na brzegu kadru takiej, jak w centrum.
    No właśnie.

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ...No i w zwiazku z tym aberracje powodujace nieostrosc, szczeglnie w obiektywie niekorygowalnym w dpp sa dla mnie realnym problemem, a nie wymyslem - szczegolnie za 4300 zl...
    Hmmm... nie rozumiem, dlaczego winisz Tamrona za to, że jest "niekorygowalny" w DPP?

Kup sobie LR lub DXO i z biegiem czasu będzie profil
    Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 9 z 35 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów