Pokaż wyniki od 1 do 10 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Mieszany widok

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Wow. Raz. Dosłownie raz padła mi bateria. A jestem z tych osób, która lubi zapomnieć sobie naładować akku Miałem tylko jedną i nigdy nie pomyślałem o dokupieniu drugiej.
    Cytat Zamieszczone przez kwscore Zobacz posta
    Dokładnie miałem podobnie tylko i wyłącznie raz,i jakoś nie widzę potrzeby zakupu drugiej,w 7d mam drugą ale nigdy nie zdarzyło mi się skorzystać z niej bo 1wsza padła,zawsze używam na zmianę
    Mam nadzieję, że obaj koledzy mówicie o baterii w X100... :-)

Ja od razu dokupiłem na wyjazd 2 zapasowe akku, dmuchając na zimne i mając na uwadze, że przez cały dzień nie będzie możliwości naładowania baterii i prądu musi wystarczyć... Post factum mogę napisać, że wykonując 300-500 zdjęć wystarczała prawie na cały dzień (10-12h). Inna sprawa, że X100 nie jest dla mnie aparatem do pstrykania zdjęć całymi seriami czy w dużych ilościach.
    IMHO bateria rzeczywiście jest dość słaba i z całą pewnością do akku z body wyższych serii Canona się nie umywa, ale spokojnie, wystarczy kupić za 20 zł zapasową i problem się w zasadzie rozwiązuje.
    Sama specyfika aparatu zachęca do przemyślanego działania, skupienia się motywie, odpowiednim kadrze, optymalnych ustawieniach. Gdy potrzeba adrenaliny - do szybkiej akcji i reporterki mam 1D, X100 używam do robienia zdjęć bez kilogramów sprzętu, z przyjemnością, niespiesznie, trochę w takim starym stylu... :cool:

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    Ja od razu dokupiłem na wyjazd 2 zapasowe akku, dmuchając na zimne i mając na uwadze, że przez cały dzień nie będzie możliwości naładowania baterii i prądu musi wystarczyć... Post factum mogę napisać, że wykonując 300-500 zdjęć wystarczała prawie na cały dzień (10-12h). Inna sprawa, że X100 nie jest dla mnie aparatem do pstrykania zdjęć całymi seriami czy w dużych ilościach.
    Chyba nigdy nie zrozumiem, jak poza sportem, można w jeden dzień zrobić 500 zdjęć. W sensie po co. No chyba, że tylko ja mam takie nudne życie i nie ma 500 chwil wartych utrwalenia na zdjęciu.

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    IMHO bateria rzeczywiście jest dość słaba i z całą pewnością do akku z body wyższych serii Canona się nie umywa, ale spokojnie, wystarczy kupić za 20 zł zapasową i problem się w zasadzie rozwiązuje.
    Gratuluję porównania malutkiej bateryjki o wadze prawie równej 0 z wielkimi słoniami. Ja tam się cieszyłem, że aparat był lekki. Co by mi było z 2000 zdjęc z X100 jakby miał ważyć i wyglądać jak 1D?

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Chyba nigdy nie zrozumiem, jak poza sportem, można w jeden dzień zrobić 500 zdjęć. W sensie po co. No chyba, że tylko ja mam takie nudne życie i nie ma 500 chwil wartych utrwalenia na zdjęciu.

Gratuluję porównania malutkiej bateryjki o wadze prawie równej 0 z wielkimi słoniami. Ja tam się cieszyłem, że aparat był lekki. Co by mi było z 2000 zdjęc z X100 jakby miał ważyć i wyglądać jak 1D?
    Może tak jak robisz zdjecia, czytaj mniej postów ale... dokładniej i ze zrozumieniem? EOT. Pozdrawiam ;-)
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 19-05-2012 o 11:55

Uprawnienia umieszczania postów