Strona 4 z 42 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Aparaty dla tych co już im się znudziło palenie gotówką w piecu. Ale miło by było mieć coś takiego. Tyle, że potem marznąć w zimie...

Uzależniony

Domyślnie

A niby czemu odbierac bogatym prawo do mania wyboru? Zobaczcie, szary tłum pracujący miast i wsi jaki ma wybór D3,D3x, D3s, D4, d800, 5dmkIII, Ds1,D1,Dx i co tam jeszcze jest. oczy az sie rozbiegają a gęba cieszy od tych możliwości..

a bogaty ?no jaki on ma wybór,
    kilka limitowanych wersji Leica, pare szkiełek do tego i tyle. no czasem jakies pozłacane body Pentaxa czy Hasella czy limitowana seria w drewnianej szkatułce , ale to już trochę taniością zalatuje. dla nich taka M9mono to jak łyk śweżego powietrza w zatęchłej piwnicy. Nie odbierajcie im tych kilku ostatnich zabawek.

zresztą podobnie jest z autami tu przytaczanymi. Szaraczki mają za 20k euro wybór że hoho. tylko brac i prrzebierac. ale już za 2 mln euro jaki jestwybór? raptem kilka aut i na tym wybór sie kończy.a i to trzeba czasem czekac rok, połtora na odbiór. Bogaci naprawde nie mają lekko

Ostatnio edytowane przez Canion ; 11-05-2012 o 13:01

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pulitzer się Koledze należy jak nic!
    Jeśli nawet nie zazdrościłem, to teraz jakby im współczuję...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Steve Huff kiedyś poważnie podszedł do tematu i napisał, co powinno być w nowych Leikach. Podpisywałem się pod tym obiema nogami. Niech będzie choćby zielona diodka w środku, która potwierdza ostrość. Nic więcej....
    Ale nie. Bo po co. Legenda to legenda.
    Szkoda, bo liczyłem na jakieś rozsądne rozwiązanie.
    A przy cenie X2, no sorki, wolę kupić body Fujifilm za 6500....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To nie jest sprzet do fotografii, to bizuteria.
    Otóż to i dlatego im droższy tym lepiej.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Pulitzer się Koledze należy jak nic!
    Jeśli nawet nie zazdrościłem, to teraz jakby im współczuję...
    No jak nie jak tak - że zacytuję klasyka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    A niby czemu odbierac bogatym prawo do mania wyboru? Zobaczcie, szary tłum pracujący miast i wsi jaki ma wybór D3,D3x, D3s, D4, d800, 5dmkIII, Ds1,D1,Dx i co tam jeszcze jest. oczy az sie rozbiegają a gęba cieszy od tych możliwości..

a bogaty ?no jaki on ma wybór,
    kilka limitowanych wersji Leica, pare szkiełek do tego i tyle. no czasem jakies pozłacane body Pentaxa czy Hasella czy limitowana seria w drewnianej szkatułce , ale to już trochę taniością zalatuje. dla nich taka M9mono to jak łyk śweżego powietrza w zatęchłej piwnicy. Nie odbierajcie im tych kilku ostatnich zabawek.

zresztą podobnie jest z autami tu przytaczanymi. Szaraczki mają za 20k euro wybór że hoho. tylko brac i prrzebierac. ale już za 2 mln euro jaki jestwybór? raptem kilka aut i na tym wybór sie kończy.a i to trzeba czasem czekac rok, połtora na odbiór. Bogaci naprawde nie mają lekko

A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .
    Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.

Czarnobiała ostatnio jakby mocniejsza.Mnóstwo czarnego tuszu na biały papier położono aby to wyjaśnić .Kto wie co będzie dalej.
    Program zawsze może powstać.Nie wiem czy już wraz z aparatem nie ma czegoś nowego.Ta matryca jednak kusi.Obiektywy też.
    W moim odczuciu problemem są nasze zarobki [nie cena].Gdyby sięgały ~~
    powiedzmy 5 tys. euro .......pewnie byłoby więcej wątków i czarnobiałych fotek.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

@janmar: chyba nie do końca masz rację. Negatywy cz-b kuszą nie tylko czarnobiałością, a cyfrowe cz-b to nie to samo jednak. Natomiast jeśli chodzi o zarobki to jak najbardziej ~5 tys. ojro może być.

P.S.
    Nie zamierzasz kandydować na prezydenta? Mój głos już masz w kieszeni.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nie zamierzasz kandydować na prezydenta?
    Nieeeeeeee.!!!!!!!

No, nie to samo.Ale czy węgiel na kartonie czy mięciutki ołówek w zeszycie
    to ten sam środek wyrazu.
    Tak naprawdę to taki zakup jest realny
    A czy jak zapewne ktoś spyta "czy się opłaca ? ".
    Nie ,podobnie jak wszystko inne na tym najlepszym ze światów.
    Wszystko jest zludzeniem.a tylko fotografia c.b realem .
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 12-05-2012 o 10:20

Strona 4 z 42 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów