Aparaty dla tych co już im się znudziło palenie gotówką w piecu. Ale miło by było mieć coś takiego. Tyle, że potem marznąć w zimie...![]()
Aparaty dla tych co już im się znudziło palenie gotówką w piecu. Ale miło by było mieć coś takiego. Tyle, że potem marznąć w zimie...![]()
A niby czemu odbierac bogatym prawo do mania wyboru? Zobaczcie, szary tłum pracujący miast i wsi jaki ma wybór D3,D3x, D3s, D4, d800, 5dmkIII, Ds1,D1,Dx i co tam jeszcze jest. oczy az sie rozbiegają a gęba cieszy od tych możliwości..
a bogaty ?no jaki on ma wybór,
kilka limitowanych wersji Leica, pare szkiełek do tego i tyle. no czasem jakies pozłacane body Pentaxa czy Hasella czy limitowana seria w drewnianej szkatułce , ale to już trochę taniością zalatuje. dla nich taka M9mono to jak łyk śweżego powietrza w zatęchłej piwnicy. Nie odbierajcie im tych kilku ostatnich zabawek.
zresztą podobnie jest z autami tu przytaczanymi. Szaraczki mają za 20k euro wybór że hoho. tylko brac i prrzebierac. ale już za 2 mln euro jaki jestwybór? raptem kilka aut i na tym wybór sie kończy.a i to trzeba czasem czekac rok, połtora na odbiór. Bogaci naprawde nie mają lekko
![]()
Ostatnio edytowane przez Canion ; 11-05-2012 o 13:01
Pulitzer się Koledze należy jak nic!
Jeśli nawet nie zazdrościłem, to teraz jakby im współczuję...
EOS - conditio sine Kwanon...
Steve Huff kiedyś poważnie podszedł do tematu i napisał, co powinno być w nowych Leikach. Podpisywałem się pod tym obiema nogami. Niech będzie choćby zielona diodka w środku, która potwierdza ostrość. Nic więcej....
Ale nie. Bo po co. Legenda to legenda.
Szkoda, bo liczyłem na jakieś rozsądne rozwiązanie.
A przy cenie X2, no sorki, wolę kupić body Fujifilm za 6500....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja myślę że ten produkt jest naprawdę bardzo fajny czarno-białe fotki dla mnie super sprawa, jak bym miał możliwości finansowe odłożenia na ten aparat w ciągu 1,5 roku to czemu nie .Nie każdy jest profi fotografem jeden zbiera na obiektyw za 15tys drugi na 5D mkIII a kolejny na Leice M .
Na zwykłą M-kę - tak, na domyślnie czarno białą - nie. Dlaczego? Wszystkie cyfrowe programy do obróbki zdjęć czarno-białych, do poprawnego działania, potrzebują kolorów. Każdy film, które emulują miał określoną wrażliwość na jakieś barwy, i głównie tym się odróżniały. Obrazek z M-M jest po prostu nudny, bo poza ilością detalu, wygląda jakby ktoś po prostu otworzył zwykłą fotę z M9 i klepnął w photoshopie "desaturate". Masakra.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Czarnobiała ostatnio jakby mocniejsza.Mnóstwo czarnego tuszu na biały papier położono aby to wyjaśnić .Kto wie co będzie dalej.
Program zawsze może powstać.Nie wiem czy już wraz z aparatem nie ma czegoś nowego.Ta matryca jednak kusi.Obiektywy też.
W moim odczuciu problemem są nasze zarobki [nie cena].Gdyby sięgały ~~
powiedzmy 5 tys. euro .......pewnie byłoby więcej wątków i czarnobiałych fotek.
@janmar: chyba nie do końca masz rację. Negatywy cz-b kuszą nie tylko czarnobiałością, a cyfrowe cz-b to nie to samo jednak. Natomiast jeśli chodzi o zarobki to jak najbardziej ~5 tys. ojro może być.
P.S.
Nie zamierzasz kandydować na prezydenta? Mój głos już masz w kieszeni.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Nieeeeeeee.!!!!!!!Nie zamierzasz kandydować na prezydenta?
No, nie to samo.Ale czy węgiel na kartonie czy mięciutki ołówek w zeszycie
to ten sam środek wyrazu.
Tak naprawdę to taki zakup jest realny
A czy jak zapewne ktoś spyta "czy się opłaca ? ".
Nie ,podobnie jak wszystko inne na tym najlepszym ze światów.
Wszystko jest zludzeniem.a tylko fotografia c.b realem.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 12-05-2012 o 10:20