u mnie też 1.
u mnie też 1.
Podejrzewam, że wszystkie wyprodukowane do tej pory mkIII miały właśnie 1 i 2. Na forum same "1".Na marginesie ciekaw jestem czy mamy w Polsce 5d3 z innym numerem seryjnym niż podany w informacji serwisowej.
5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
O 2 EV to raczej oczywiste.
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Już o tym pisałem, jedyny sposób żeby maksymalnie dobrze naświetlić klatkę to trick "uniwb" oraz maksymalne wysycenie kanałów, podczas wywoływania na komputerze poprawić balans bieli, zdjąć exp. tyle ile trzeba aby nie wypalić kanałów po wymnożeniu, wtedy mamy pewność że zrobiliśmy wszystko co się dało.
Cały czas nie rozumiem czemu producenci aparatów nie dają prawdziwego RAW-histogramu.
Czy pozostali użytkownicy puszki, mogą przy okazji sprawdzić działanie autoiso w trudnych warunkach oświetleniowych? Chodzi mi to, co ja zaobserwowałem. W niektórych sytuacjach autoiso może chyba bzikować (źle mierzyć oświetlenie), czego efektem jest niedoświetlenie kadru (dobranie zbyt małego iso), lub jego prześwietlenie.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No właśnie. I to niezależnie od czułości.
A niedoświetlenie o 2EV nawet na iso 1600 jest do wyciągnięcia, nawet na cropie.
@qbic2: prawdopodobnie ze względu na słabość digiców montowanych w czasach kiedy ten feature się pojawił. Łatwiej przeanalizować miniaturkę jpeg niż całego rawa.
A teraz, w dobie podwójnych procesorów?... Kod już jest, to po co ruszać?![]()
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it