Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    Albo z moimi oczami jest coś nie tak albo dalej widzę przewagę 5DmkIII nad D800 w ISO.. A-5D B-D800. W DxO D800 ma te 500kilka punktów przewagi.

http://www.nikonjin.com/forum/showthread.php?tid=1503
    Ten test to lipa nawet na pędzlach widać że zmieniły się warunki oświetlenia albo martwa natura dostała nóg.
    Testy nikonowców przypominają mi gadki teściowej jako to ona jest dobra dla mnie
    CR6 CRF70-200 2,8. CRF 24-105 4 DJIM2PRO
    gopro black hero 6

Początki nałogu

Domyślnie

Patrząc na wyniki DxO wynika że Canon zrobił nam psikusa i wypuścił nijaką puszkę. Na 49 miejscu w rankingu DR DxO to średniawka. DR jest taki jak 7D i prawie taki sam jak 40D. Jeszcze chwilkę i się dowiemy że nie zrobiono postępu z matryca w stosunku do 20D. Że magia przestała działać i zło w postaci bandingu zabiera nam radość w robieniu zdjęć.

Swoją droga jest ktoś kto trzaska krajobrazy i ma 5dIII a jeśli tak to jakieś fajne przykłady bym poprosił.

A swoja drogą ta wojenka systemowa mnie już smieszy Dla niektórych DxO to wyrocznia

Podobny test:
    http://www.techradar.com/reviews/cam...articleContent
    Ostatnio edytowane przez Gregolius ; 20-04-2012 o 08:38
    CANON Laik

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir2000 Zobacz posta
    Ten test to lipa nawet na pędzlach widać że zmieniły się warunki oświetlenia albo martwa natura dostała nóg.
    Nie przesadzaj. Drobne różnice w ustawieniu wynikają z prostego faktu, że scenka testowa też musi być od czasu do czasu sprzątana. Inaczej zamiast szumu na wysokich iso podziwialibyśmy zwykły kurz ;-)

Różnice w naświetleniu scen to już inna bajka - inne obiektywy (tj. z potencjalnie różnym T-stop), inna kalibracja czułości w korpusach itd.

Co do imaging-resource zastrzeżeń nie mam, natomiast osoba która zrobiła porównanie na nikonjin porównywała chyba jpeg i wg mnie kompletnie się kompromituje.

W rzeczywistości iso 6400 z 5D MkIII wygląda tak:

Wyostrzanie na zero, chrominance noise na 10, luminance noise na 0 (DPP).

No i gdzie jest mniejsza sraczka w czerwieniach i więcej detalu?

Będąc złośliwym z natury crop z D800 wyciąłem z tego porównania.
    Być może w rawie wyglądałoby to trochę lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 20-04-2012 o 10:18
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

coś mi tak w duszy gra, że mimo wszystko jednak, za niedługo moja optyka pójdzie pod młotek...za bardzo mnie ciągnie by wrócić do tego od czego zacząłem przygodę ze zdjęciami. Sam fakt, że myślę o tym już od dawna jest dla mnie argumentem. To nie Dxo i 95 punktów mnie kręci, ale jak przeglądam te sample z różnych źródeł to na prawdę widać zasłużone 14 punktów różnicy.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    coś mi tak w duszy gra, że mimo wszystko jednak, za niedługo moja optyka pójdzie pod młotek...za bardzo mnie ciągnie by wrócić do tego od czego zacząłem przygodę ze zdjęciami. Sam fakt, że myślę o tym już od dawna jest dla mnie argumentem. To nie Dxo i 95 punktów mnie kręci, ale jak przeglądam te sample z różnych źródeł to na prawdę widać zasłużone 14 punktów różnicy.
    Ja tam widzę bardzo dobre zdjęcia. Według DxO i patrząc na wyniki to przecież można miec 7D i wystarczy. ten sam overall ten sam DR. Tylko jakoś jak patrzę na foty to tego nie widzę. No ale DxO widzi
    CANON Laik

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów