Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Zmiana systemu na FF od C ??

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Do plenerów, widoczków itp jest parę rozwiązań.
    Zakładam, że dobre wysokie ISO będzie Ci zbędne.
    5d - wiadomo
    5d mkII - jeśli potrzebujesz wyższej rozdzielczości. Jest też bardzo dobry wyświetlacz
    1Ds - jeśli potrzebujesz aparatu w każdych warunkach i nie przeszkadza Ci, że jest ciężki, wolny, ma kiepski LCD i spory przebieg (bo nówki nie kupisz), ale może się uda wyrwać taniej niż 5tkę
    1Ds mkII - j/w - lcd również kiepski, lepszy bufro, ale szału nie ma

Nie wiem jak bardzo dynamiczne mają to być zdjęcia, ale jeśli zdechła natura, to manualne szkła spiszą się nieźle, choć z UWA będzie kiepsko.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Do plenerów, widoczków itp jest parę rozwiązań.
    Zakładam, że dobre wysokie ISO będzie Ci zbędne.
    5d - wiadomo
    5d mkII - jeśli potrzebujesz wyższej rozdzielczości. Jest też bardzo dobry wyświetlacz
    Dla mnie rzeczą niezbędną do widoczków jest właśnie LV, a jak mam sporo szkieł (wydaje się, że jestem fleja), to czyszczenie matrycy to obowiązkowo.

Cytat Zamieszczone przez Mirosuaw Zobacz posta
    Również miałem podobnie. Chciałem przejść z D300 na pełną klatkę. W moim przypadku zadecydowały ceny szkieł do FF i mniejsza waga sprzętu. W tych dwóch kategoriach Canon 5d mkII z zestawem 17-40/4 L i 70-200/4 L IS wygrał z Nikonem D700 + szkła.
    Dokładnie. Szkiełka z f4 były dla mnie wyborem. Przy czym pojawienie się d800 miało sprowokować cenę d700 do zejścia o te kilka schodków niżej. Niestety nikoniarze nnie doczekali się taniego FF -d700 postanowiło wskoczyć wyżej by zobaczyć jakie tłumy się po niego ustawiały.

5dmk2 jest stosunkowo tańszy od d700. Może nie tak szybko strzelny, ale nadal obrazek powala

Dlatego jak już kupować, to 5dmk2, a resztę zainwestować w szkła
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Uprawnienia umieszczania postów