Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Przedłużenie gwarancji 550D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Flúðir

Domyślnie Przedłużenie gwarancji 550D

Witam, chcę kupić aparat canona 550D, czy muszę kupować przedłużenie gwarancji? Gwarancja jest na rok! Czy te aparaty są raczej niezawodne...
    Proszę o pomoc.

Początki nałogu

Domyślnie

Witaj,

Ja swojego mam już 2 lata i jeszcze się nie zepsuł (odpukać...), więc raczej aż tak bardzo się nie psują.

Jeśli chcesz mieć spokój ducha i dopłata nie jest zbyt duża, to można wykupić przedłużenie gwarancji. Ja nie wykupiłem...

Pozdrawiam, Alex

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Do rocznej gwarancji Canona ja podchodzę w ten sposób: jest to wystarczająco długi okres aby wyszły na jaw wady produkcyjne, z kolei dwa lata gwarancji to za krótko przy moim użytkowaniu, aby wystąpiły awarie związane z przedwczesnym zużyciem.
    Tak to sobie wytłumaczyłem aby się każdorazowo nie wnerwiać przy zakupie sprzętu Canona z roczną gwarancją.
    W odniesieniu do postawionego pytania: jeżeli planujesz używać intensywnie body wyraźnie amatorskie to moim zdaniem warto przedłużyć gwarancję. Jeżeli tak po amatorsku to niekoniecznie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Przez drugi rok mozna sie do sprzedawcy zwrocic.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Flúðir

Domyślnie

Okej! Dzięki! Myślę, że nie ma co przedłużać gwarancji jak ma się coś zepsuć, to będzie zepsute na początku albo się zepsuje w pierwszym roku.

Uzależniony

Domyślnie

policz czy Ci to się opłaca, z tego co się orientuję to dodatkowo około 30% wartości sprzętu. Gwarancja taka jest też od uszkodzeń mechanicznych więc praktycznie możesz przed końcem gwarancji rozbić aparat o beton albo utopić a wtedy dostaniesz nowy o tych samych parametrach

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    policz czy Ci to się opłaca, z tego co się orientuję to dodatkowo około 30% wartości sprzętu. Gwarancja taka jest też od uszkodzeń mechanicznych więc praktycznie możesz przed końcem gwarancji rozbić aparat o beton albo utopić a wtedy dostaniesz nowy o tych samych parametrach
    to jest akurat dodatkowe ubezpieczenie, które pokrywa wszelkie uszkodzenia "pseudo gwarancyjne" oraz uszkodzenia mechaniczne
    Marcin

Uprawnienia umieszczania postów