Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Zmiana systemu na FF od C ??

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Odpowiem Ci posługując się własnym przykładem. Zanim zmieniłem system i zdecydowałem się na FF eksploatowałem kilka lat Sony a700, który mniej więcej może odpowiadać parametrom d90 (mam na myśli wielkość matrycy, poziom używalnego iso itd.). Również ze względów ekonomicznych pomyślałem o Canonie, bo ceny interesujących mnie szkieł w systemie z żółtym logo skutecznie mnie zniechęcały. Ostatecznie zdecydowałem się na zestaw 5dmkII+24-70, który w moim przypadku okazał się być krokiem milowym. Dla tych, którzy wychowali się na aparatach Canona zabrzmi to conajmniej dziwnie, ale mnie po tej przesiadce powalał nawet AF w piątce ...

Domyślnie

po co mi FF??? Dla tej magi zdjęć a na poważnie to zastanawiam się czy faktycznie ona bezie aż tak widoczna i tutaj właśnie mam dylematy....
    Co do AF to w d90 i tak robię na centralnym dla precyzji i kontroli wiec dużej różnicy nie będzie bardziej zastanawia mnie plastyka zdjęć i możliwości rawów.

Dopiero zaczyna Awatar Flar
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz87 Zobacz posta
    Ostatecznie zdecydowałem się na zestaw 5dmkII+24-70, który w moim przypadku okazał się być krokiem milowym. Dla tych, którzy wychowali się na aparatach Canona zabrzmi to conajmniej dziwnie, ale mnie po tej przesiadce powalał nawet AF w piątce ...
    Ja miałem podobnie. Przesiadka z A700 i A850 spowodowała szok trwający już rok czasu. Także ja na centralny w 5D II nie narzekam

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi, jeżeli chodzi o uwa to 17 mm w zupełności mi styka aktualnie jadę na 12-24 co daje mi w N około 18mm i jestem zadowolony, nigdy nie miałem ciśnienia na 10 - 20 mm wiec zakres od 17mm jest jak najbardziej akceptowalny, ogólnie 16-35 byłby ideałem ale cena odstrasza na razie ( żona by mnie z domu wywaliła, teraz zostaje mi tylko rozmowa za nią )

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flar Zobacz posta
    Ja miałem podobnie. Przesiadka z A700 i A850 spowodowała szok trwający już rok czasu. Także ja na centralny w 5D II nie narzekam
    I tą piekną konkluzją można zamknąć usta tym, którzy tak namiętnie narzekają na temperament swoich piąteczek

Uprawnienia umieszczania postów