Absolutnie nie.
Witam
Zakup na Firmę (faktura)- gwarancja( okres trwania ustala producent) lub rękojmia (1rok)
Zakup prywatny- paragon lub faktura imienna- niezgodnośc towaru z umową (2 lata) lub warunki gwarancji (okres trwania ustala producent).
Pozdrawiam
Mirek
Zbójeckie ale wiele firm tak robi niestety. Do tego warunki gwarancji/serwisowania u Canona to pełna kultura w porównaniu z tym co potrafią wymyślić niektóre firmy.
W niektórych przypadkach gwarancja to kompletna fikcja. Dodatkowo żeby przedłużyć gwarancję do dwóch lat trzeba zrobić płatny przegląd - tak jest np. w Huqvarnie, a większość napraw i tak jest płatna- parodia po prostu.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-04-2012 o 13:43
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie do konca sie zgodze.
Profi inaczej uzytkuje sprzet i szybciej moze go zajechac.
Poza tym ta niedogodnosc jest rekompensowana przez wrzucenie w koszty.
Zgadzam się z MC. ( Kolega prawnikiem zdajsie jest więc słuszne odpowiedzi). Temat wątku opisany jest powyżej. Gwarancja to umowa stron. W niektórych firmach paragon wymagany jest razem z umową gwarancyjna , w niektórych nie. Zbójecko to doświadczyłem ostatnio przy naprawie telewizora ( plazma Panasonic ) .Gwarancja nie biegnie od naprawionej części tylko pomyka sobie dalej. Jak padnie matryca tuż przed upływem gwarancji to można drżeć aby już się nie powtórzyło.
Ostatnio edytowane przez Jasper ; 01-04-2012 o 19:56
Dziękuję za odpowiedzi, ale nadal nie do końca chyba wiemy jak to jest ?
Może ktoś z serwisu się wypowie?
Przypominam - sprzęt na fakturę, ale nie na firmę - faktura wzięta by paragon nie wyblakł.....
Generalnie zastanawiam się nad oddaniem na weryfikację/regulację FF w krótkich ogniskowych i krótkich odległościach - aparat ma 14 msc. Zbierałem się z tym dłuższy czas, nie zawsze mi to przeszkadzało, nie miałem czasu itd... Teraz postanowiłem zaryzykować regulację i nie wiem czy jeszcze mogę w ramach niezgodności towaru z umową...
Zatem ?
Przeciez Ci to tlumaczymy od poczatku wątku .. Faktura nie oznacza ze prowdzisz dzialanosc!
Z tego co pamiętam podstawą gwarancji jest dokument zakupu. Nie ważne czy faktura czy paragon, a w przypadku osoby fizycznej gwarancja nie może być krótsza jak 24 mies.. Dla firm obowiązują inne przepisy, często producent skraca do 12.
:grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:
No właśnie - różnie mówią. Jak kupowałem zmywarkę stwierdzili 9poprosiłem nawet kierownika), że "jak faktura to firma" i nieważne jakie dane wpiszemy odbiorcy - czy jakąś nazwę firmy, czy osobę fizyczna, czy jest podamy NIP czy nie.
Mnie interesuje proste kryterium - kiedy firma, a kiedy os. fizyczna