detal, ale przy zachowaniu w miare sensownej wielkości ew. wydruku. wiadomo
Czyli nie obędzie się bez dwóch skanerów? Płaski do 120mm i dedykowany do 35mm ;-) No chyba, że ten Plustem 120, ale Google wypluwa raczej sceptyczne opinie zarówno co do jakości jak i ceny.
Czyli mówisz, że ta Minolta daje lepszy obrazek od v700 dla 35mm?
A jeszcze pytanie, mam ColorMunki Photo czy w jakiś sposób mógłby się przydać do v750?
Sorry, że dopiero teraz odpisuję ale ostatnimi czasy nie jest u mnie najlepiej : /
Obserwując twoje podejście do fotografii, wymagania jakie masz i raczej brak kompromisów w aspektach sprzętowo/jakościowych, to uważam że to byłaby najlepsza opcja dla ciebie. Dedykowany dla 35mm.
Nie mam teraz jakiegokolwiek dostępu do siedemsety, niemniej jednak jeżeli masz ochotę zobaczyć co potrafi minolta z układem AF przy:
maksymalnym 2820dpi
2,688 x 4,032
4.8 Dynamic range
16-bit A/D conversion
48-bit colour depth
Digital ICE3
to wpadaj do Mikołowa i testuj ile wlezie.
pozdro
Jak ma byc bezkompromisowo to poszukaj bebnowego Scanmate ScanviewOstatnio takie cudo bylo na allego za 8tys... Na ebay zawsze cos tam stoi. Zeskanuje wszystko;]
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Trochę bęben to za dużo. W sensie wielkość + czas pracy itd. Mały obrazek to raczej zabawa, chce mieć dobre zdjęcia. Ze skanów z labu jestem bardzo zadowolony i nie chce poniżej tego zjechać. Do średniego biorem v700 i zobacze jak się spisuje 35mm na nim.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tomicher jak coś to wpadnę, dzięki!![]()
Ostatnio edytowane przez allxages ; 30-03-2012 o 20:13 Powód: Automerged Doublepost
No coz z bebnem przyjemnosci nie mialem ale z tego co czytałem to podobno wcale nie ma wiecej zabawy a mozna sobie od razy pasek filmu 135 zeskanowac na raz
A wlasnie bo jest jeszcze inna mozliwosc. Skanowanie luszczanka. Podobno aparaty klasy 5D mk 2 sa w stanie zeskanowac lepiej niz taki coolscan. Jak znajde linka to podam. Sample wygladaja naprawde swietnie. Ja poki co wlasnie czyszcze powiekszalnik ;D O skanerze mysle poki co delikatnie.
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
W czasie gdy nie posiadałem jeszcze skanera posiłkowałem się zestawem 30D+Sigma 105 macro do "skanowania" negatywów i jak porównuję wyniki z tym co mam teraz z Canona 8800F to stwierdzam, że było lepiej.
Aktualnie obserwuję na aukcji Minoltę Scan Dual III i jeśli cena nie osiągnie kosmicznego pułapu to pewnie się skuszę, pogonię Canona i zapomnę o średnim obrazku. Jak Minolta będzie poza zasięgiem cenowym to wrócę do obiektywu macro.
I cyfra i analog...
najlepiej to zacznij już "prostować" te klisze w paski, zwinięte w rolce to jest jakieś harakiri.
nie chce cie zniechecac ani wybijac z twojego toku myslenia ale tylko wspomne ze ten skaner nie posiada ICE. To naprawde olbrzymie udogodnienie i atut dla sprzetu i operatora.
I cyfra i analog...
Czyscil ktos albo mial do czynienia z rozkrecaniem V700?
Musze wyczyscic gorna "szybe" od srodka :/ Jest juz zasyfiona w stopniu wymagajacym pilne czyszczenie.
Pytam przezornie, bo wiadomo podczas rozkrecania moga byc jakies niespodzianki czy cos.