Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 104

Wątek: Nowy rekord przebiegu migawki.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

co to znaczy elektroniczny złom ? kpisz sobie ? highendowe audio też nazwiesz złomem ? analogowego Hassela też ? tobie się mogłoby nie opłacać a komuś innemu może jakby inaczej... ma prawo lubić swój aparat i może mieć ochotę nie tylko robić nim zdjęcia ale i być poważnie traktowany przez jego producenta - a co do kosztów to jakby widzimisię ownera puszki i nic nikomu do tego

Domyślnie

analogowego nazwać elektronicznym?
    aparat jest przedmiotem, nie wyznaje canonizmu
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    w wolnym tłumaczeniu znaczy to "Canon skosił kiedys za ten pro-aparcik 8 koła papieru, ale teraz ma w głebokim poważaniu uzytkowników którym sie zepsuje..."
    Skosił 8 koła papieru, bo aparat jest zaprojektowany do intensywnej pracy zawodowej, a nie do działania przez trzydzieści lat.
    Taki sprzęt ma na siebie zarobić i po jakimś czasie zostać wymieniony na nowy model.
    Jak mawiają Amerykanie: "get over it".

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    ale i być poważnie traktowany przez jego producenta - a co do kosztów to jakby widzimisię ownera puszki i nic nikomu do tego
    I jak rozumiesz to poważne traktowanie? Może Canon ma na nowo stworzyć linię produkcyjną na której zrobi tą jedną migawkę/whatever dla jednego użytkownika z Polski? Zdajesz sobie sprawę z kosztów?
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 27-03-2012 o 08:41
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    Profesjonalny samochod Formuly 1 wytrzymuje tylko 1-2 wyscigi bez generalnego remontu... (to jest ~300-500 km) a taki sobie zwykly samochodzik osobowy, przejezdza bez generalnego remontu 150 tysiecy km... Myslisz, ze w formule 1 nie potrafia budowac samochodow?
    Po pierwsze w świecie aparatów im bardziej aparat profesjonalny tym chyba dłużej powinien trwać. Z samochodami wyścigowymi raczej jest troche inaczej.
    Poza tym nie chodzi o to że sprzęt sie psuje, tylko o to że nie ma cześci do naprawy!

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Skosił 8 koła papieru, bo aparat jest zaprojektowany do intensywnej pracy zawodowej, a nie do działania przez trzydzieści lat.
    Taki sprzęt ma na siebie zarobić i po jakimś czasie zostać wymieniony na nowy model.
    Jak mawiają Amerykanie: "get over it".
    heh, widze że dobrze łykąłeś korporacyjną propagande i przyjąłeś za swoją prawdę
    Kupić drogi sprzęt po używać 2-3 lata i potem wyrzucić i znowu zapłacic korporacji za to samo.
    To jest podejście które robi szary lud w bambuko, drenuje od nich kasę i co też ważne jest totalnie nie-ekologiczne (ciągle trzeba produkować nowe, utylizować stare co zanieczyszcza środowisko)
    A tam gdzie korporacje używają maszyn(samoloty, statki) to nie słyszy sie o tym aby się czesto psuły - przykładowo samoloty - maszyny spędzają 90% czasu w powietrzu, od lat te same modele i częsci na pewno do nich nie brakuje..

I jak rozumiesz to poważne traktowanie? Może Canon ma na nowo stworzyć linię produkcyjną na której zrobi tą jedną migawkę/whatever dla jednego użytkownika z Polski? Zdajesz sobie sprawę z kosztów?
    Co ty piszesz? Poważne traktowanie to znaczy że canon powinien mieć "in stock" troche części zamiennych do starych aparatów. Z szacunku dla klienta i w trosce o swoje dobre imię.
    Wybacz że jestem troche rozczarowany polityką Canona, mam w plecy 3 tys za Dsa i blokadę psychiczną przed wydaniem kolejnych tysięcy na sprzęt tej firmy. Po prostu mam wrażenie że Canon robi mnie w konia i kupno nowego aparatu to wygrana ich aroganckiej polityki wobec klienta..

PS Uzytkownicy 5d I i Dsów II uważajcie - niedługo wybije i wasza godzina, kiedy Canon powie wam: sp...... adajcie
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Canon robi w konia również jeśli chodzi o baterie do 1D i 1DII, sprzedając za kosmiczną cenę 10 paluszków NiMH w rozmiarze AA w plastikowej obudowie ze znaczkiem Canon. Z (kolosalnego) zysku na bateriach mogliby zrobić niezły stock części zamiennych do starszych sprzętów

Domyślnie

Posiadanie tak wiekowego sprzętu jest ryzykowne, no cóż pozostaje współczuć, że padło na Ciebie. Chyba każdy użytkownik 5d1 liczy się z tym, że może paść coś, czego naprawa przekroczy wartość jego sprzętu. Taka sama sytuacja jest ze starymi obiektywami posiadającymi AF lub IS.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    heh, widze że dobrze łykąłeś korporacyjną propagande i przyjąłeś za swoją prawdę
    Nie, też wolałbym żeby wciąż można było oddać do autoryzowanego serwisu FED-a czy Praktikę DTL3. Po prostu staram się mieć kontakt z rzeczywistością. A rzeczywistość mamy "made in China".

Kupić drogi sprzęt po używać 2-3 lata i potem wyrzucić i znowu zapłacic korporacji za to samo.
    To jest podejście które robi szary lud w bambuko, drenuje od nich kasę
    Szary lud nie kupuje puszki za 8 tysięcy dolarów, chyba że będzie to przechodzony, 6-7-letni dziad, po zawodowcu. Ale wtedy konsekwencje tego faktu trzeba "przyjąć na klatę".

A tam gdzie korporacje używają maszyn(samoloty, statki) to nie słyszy sie o tym aby się czesto psuły - przykładowo samoloty - maszyny spędzają 90% czasu w powietrzu, od lat te same modele i częsci na pewno do nich nie brakuje..
    A kto niby plebsowi udziela informacji o awaryjności i ilości godzin spędzonych w serwisie dla takiego sprzętu? Litości...

Poważne traktowanie to znaczy że canon powinien mieć "in stock" troche części zamiennych do starych aparatów. Z szacunku dla klienta i w trosce o swoje dobre imię.
    I miał, przez parę ładnych lat.
    Teraz zostaje ebay, serwisy nieautoryzowane (mają swoje kanały zaopatrzenia) lub np. forumowy kolega Naprawiacz.

Wybacz że jestem troche rozczarowany polityką Canona
    Masz do tego prawo. Ale wskaż alternatywę? Nikon? Sony? Pentax? Oops...
    PS: Canon przynajmniej wymienia migawkę po gwarancji za free (do określonego przebiegu). Spróbuj to samo zrobić w Nikonie...

Nie mam na celu bronienia własną piersią Canona, interesu w tym żadnego nie mam. Po prostu pod tym względem konkurencja nie wygląda lepiej...

mam w plecy 3 tys za Dsa
    Bo kupiłeś starego, przechodzonego dziada.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    analogowego nazwać elektronicznym?
    aparat jest przedmiotem, nie wyznaje canonizmu
    nie wpadłeś na to że w analogowym też może popsuć się coś z elektroniki ?
    to była analogia - widać zbyt trudna

a to co wyznajesz to mało mnie obchodzi, ja popieram kolegę który kupił sprzęt
    którego producent nie zapewnia mu serwisu

wiesz jak się buduje PR marki ? pytanie retoryczne
    Ostatnio edytowane przez Em Es ; 27-03-2012 o 14:30

Domyślnie

wystarczy iść do serwisu powiedzieć o swoich sentymentach, rzucić cena nie gra roli i po sprawie, jeżeli kogoś stać na utrzymanie "najwyższego modelu" to i stać na jego naprawy

na temat em-esa nie chcę mi się pisać, brak słów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    nie wpadłeś na to że w analogowym też może popsuć się coś z elektroniki ?
    to była analogia - widać zbyt trudna

a to co wyznajesz to mało mnie obchodzi, ja popieram kolegę który kupił sprzęt
    którego producent nie zapewnia mu serwisu

wiesz jak się buduje PR marki ? pytanie retoryczne
    Bardzo proszę powściągnąć emocje i język :rolleyes:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-03-2012 o 21:09
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów