Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 112

Wątek: Canon 40d czy 500d

Bywalec

Domyślnie

Dziobolku! Dzięki za poparcie! "....Wiesz, z wymienionymi przez Ciebie obiektywami z którymi miałeś/masz do czynienia,to każda jedna puszka bez wyjątku będzie dobra, począwszy od 20D i różnicy raczej nie uświadczysz większej bądź zauważalnej...."
    Super! WŁAŚNIE TO usiłuję od kilu postów przekazać pytającej koleżance!
    Jeszcze raz dzięki!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Wracając do tematu. Właśnie udało nam się odstraszyć autorkę
    Nie tylko szkoła...

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Dziobolku! Dzięki za poparcie! "....Wiesz, z wymienionymi przez Ciebie obiektywami z którymi miałeś/masz do czynienia,to każda jedna puszka bez wyjątku będzie dobra, począwszy od 20D i różnicy raczej nie uświadczysz większej bądź zauważalnej...."
    Super! WŁAŚNIE TO usiłuję od kilu postów przekazać pytającej koleżance!
    Jeszcze raz dzięki!
    Nie ma za co
    Tak jak napisałem - będzie dobra i tylko dobra... nic więcej Tylko że IMHO koleżanka kitem pofoci tymczasowo,
    a potem ma zamiar "uzbroić" się w lepsze szło (chyba że źle zrozumiałem ).
    A wtedy...
    Poza tym, w tego typu "sporcie" oprócz AF jeszcze tryb seryjny jest bardzo istotny.

Nota bene, co to znaczy sprawny i szybki AF doświadczyłem w momencie,
    kiedy z Sigmy 18-200 f/3,5-6.3 DC OS przesiadłem się na... patrz stopka.

Tamron, mimo że niektórzy zwą jego AF "żółwiem" IMHO lepiej sobie radzi
    na dłuższych ogniskowych, niźli owa Sigma.

O Sigmie 17-50 f/2,8 EX DC OS HSM już nie wspomnę.

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 26-03-2012 o 17:41
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na allegro pojawił się 500d z przebiegiem 9600 zdjęć tylko za 1300zł. Co radzicie? Kupić, a kase oszczędzić na następne szkła, czy poczekać na ciekawą propozycję 40d

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez besa5 Zobacz posta
    Na allegro pojawił się 500d z przebiegiem 9600 zdjęć tylko za 1300zł. Co radzicie? Kupić, a kase oszczędzić na następne szkła, czy poczekać na ciekawą propozycję 40d

Zależy w jakim stanie wizualnym jest. Jak widać zatarcia i porysowania to raczej body już miało wymienioną migawkę.

-------edit--------
    Niby aparat wygląda ok. Jak jest 100% sprawny to możesz kupić jeżeli Ci nie zależy na "szybkostrzelności" i wytrzymałej obudowie.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 26-03-2012 o 22:44

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie, zarysowań nie ma.

Początki nałogu

Domyślnie

Dobra cena. Jeżeli nie ma wad ukrytych i matryca jest bez skazy to raczej brać, pod warunkiem że zaoszczędzona kasa pójdzie naprawdę na szkła;-) bo jak nie to lepiej poczekać na 40d;-)
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

... ja bym się nie zastanawiał. Dobra cena. Ja swojego bym tak tanio nie puścił

... na pocieszenie dodam, że 500D obsługuje pilota na podczerwień, którego 40D nie :P
    może i mały ficzer ale przy robieniu zdjęc rodzinnych kapitalna sprawa... Pilot kosztuje (zamiennik) jakieś 4 Euro

Jeszcze dodam od siebie, że jeżeli to jest Twoja pierwsza lustrzanka, mimo wszystko kupił bym C18-55 i się oswoił z aparatem. Ja swojego 'KIT' nadal mam tak jako back-up gdyby główny siadł. Jest to tanie szkło, które pozwala się dużo nauczyć... Potem zobaczysz czego Ci potrzeba i w tym kierunku będziesz zmierzać... Mi to zajęło ponad rok zanim zdecydowałem się na nowe szkło...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    ... ja bym się nie zastanawiał. Dobra cena. Ja swojego bym tak tanio nie puścił
    Poczekamy. Zobaczymy

... na pocieszenie dodam, że 500D obsługuje pilota na podczerwień, którego 40D nie :P
    Jak się dziewczyna wkręci w lampy błyskowe, to i tak zainwestuje w taki lepszy "pilocik". Do krajobrazów jednak najlepiej sprawdza się wężyk spustowy (moje najważniejsze narzędzie pracy).

Potem zobaczysz czego Ci potrzeba i w tym kierunku będziesz zmierzać... Mi to zajęło ponad rok zanim zdecydowałem się na nowe szkło...
    To też nie do końca tak działa. Są osoby (patrz ja), które wolą zainwestować w coś lepszego od początku. Trzeba być świadomym swoich zakupów, kiedy czuć jak kieszeń ci ściska

Poza tym tak sobie na spokojnie przeczytałem te nasze wypociny i dochodzę do wniosku, że nie skusiłbym się o opinie forumowiczów w zakupie. Szczególnie moim zakupie. Wolę już przejrzeć te nasze galerie i samemu dojść do konkluzji niżeli pytać. A nóż, źle się trafi z korpusem i żaden forumowicz finansowo nie wspomoże.

Imho. Ciekawi mnie czy koleżanka, aby na pewno nie może chociaż dozbierać do tych 2000 złotych? Wtedy nawet i nówkę da radę kupić
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec

Domyślnie

Wg mnie inwestycja w korpus to strata kasy - i tak kiedyś go trzeba będzie wymienić, a utrata wartości nowego w ciągu tylko JEDNEGO roku to majątek... Lepiej zainwestować - nie śpiesząc się i sprawdzając choćby poprzez znajomych - w szkła - te zwykle wytrzymóją do końca życia - obiektywu lub właściciela....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ajajaj! ują i kreskują....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodam jeszcze, że dotyczy to sytuacj ograniczonych środków - jak ktoś ma kasę to kupuje nowego Maybacha...
    Ostatnio edytowane przez rychu ; 27-03-2012 o 11:55 Powód: Automerged Doublepost

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów