Strona 47 z 52 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Że "oni" mamy L, a "my" chciałbym mieć?
    Mirek... juz nie nakrecaj dalej, z laski swojej... jako stary uzytkownik forum powinienes wiedziec kiedy odpuscic

moge przeczyscic tego OT?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Mirek... juz nie nakrecaj dalej, z laski swojej... jako stary uzytkownik forum powinienes wiedziec kiedy odpuscic

moge przeczyscic tego OT?
    Czyścić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale w zasadzie, to zainteresowało mnie to porównanie Heliosa z 35L.
    Sa to wprawdzie rózne ogniskowe, bo Helios to bodaj 58 mm a więc 35x1,66. Ale mozna przyjąc, że to będzie porównanie, jak 35 zapięte do cropa, a Helios do FF.
    Wymyślę, jakiś efektowny temacik i jak rodzina pozwoli, to zrobię dzisiaj zdjęcia porównawcze na F1.4 i 2
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 26-03-2012 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Dlatego ja już nic nie bede pisał a Lki posiadam Panie Dinderi
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Że "oni" mamy L, a "my" chciałbym mieć?
    Czy wziąłeś pod uwagę pewną grupę użytkowników pozbawioną absolutnie talentu, którzy na domiar złego mają tego świadomość i dla których posiadanie JUŻ 35/2.0 to prawie nadto? Ale to każdy sam sobie musi odpowiedzieć na pewne (trudne) pytania i jak gorąca głowa ostygnie, spokojnie cofnąć się do postu nr1 tego wątku i popatrzeć...i ocenić. Mówię tu o niezdecydowanych co wybrać.

MY pozdrawiają ONYCH :smile:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Czy wziąłeś pod uwagę pewną grupę użytkowników pozbawioną absolutnie talentu...
    Oczywiście, że wziąłem. Również tych niepozbawionych talentu.
    Nie miałem w ręku 35/2 ale po tym co widziałem w internecie jestem przekonany, że da się nim doskonałe zdjęcia robić. Tak samo, jak równie doskonałe zdjęcia można zrobić każdym innym obiektywem. Z tym, że im słabszy obiektyw tym więcej trzeba mieć talentu, żeby zrobić doskonałe zdjęcie.
    Moja eLżbieta znacznie przerasta moje umiejętności, a mam ją tylko dlatego, że miałem ochotę sobie kupić. Nie uważam, że posiadanie jej stawia kogokolwiek na wyższej pozycji w jakiejkolwiek hierarchii. 35/2 ma ogromne walory, o których wspomniał np. Allxages, a które sa absolutnie nie do przecenienia. Zdecydowanie łatwiej wsadzić 5D+35/2 do kieszeni spodni, niż 5D+35L, a do zdjęć, gdzie treść się liczy, a nie głebia ostrości i bokeh, nic lepszego nie trzeba. Tyle, że jak wspomniałem, takie zdjęcia robią prawdziwi zawodowcy...

PS. Posiadanie eLi ma równiez tę zaletę, że kiedy robi się nią zdjęcia, to już nie ma tłumaczenia, że "ooo, a bo on ma najlepsze obiektywy, dlatego takie zdjęcia. Jakbym ja taki miał, to tez bym umiał takie robić". Nie ma przebacz. Trzeba zacisnąć poślady i wziąć się do roboty, bo szczyt techniczny został osiągnięty.
    Pewnego dnia sprzedam swoje elki i tak jak jedna moja znajoma, zostawię sobie jeden, wcale nie jasny zoom. I w zupełności wystarczy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Wszystko zależy od budżetu. Gdyby było mnie stać to miałbym L, ale tak nie jest więc człowiek kombinuje na f/2 :-)

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

PS. Posiadanie eLi ma równiez tę zaletę, że kiedy robi się nią zdjęcia, to już nie ma tłumaczenia, że "ooo, a bo on ma najlepsze obiektywy, dlatego takie zdjęcia. Jakbym ja taki miał, to tez bym umiał takie robić". Nie ma przebacz. Trzeba zacisnąć poślady i wziąć się do roboty, bo szczyt techniczny został osiągnięty.
    Pewnego dnia sprzedam swoje elki i tak jak jedna moja znajoma, zostawię sobie jeden, wcale nie jasny zoom. I w zupełności wystarczy.
    Uważam dokładnie tak samo.
    Im mniej doświadczenia tym większe przeświadczenie, że lepszy sprzęt da dużo lepsze zdjęcia. Potem dochodzi się do etapu WTF
    Wystarczy sobie znaleźć na forum temat związany z wykresem rozwoju fotografa np. tutaj http://www.canon-board.info/showthread.php?t=80712 i wszystko wiadomo
    35 f2 nigdy nie miałem a na Lkę przesiadłem się z c50 1.4. Powodem był kiepski AF, który czasem mi nie wystarczał.
    Do zastosowań niekomercyjnych a nawet i wielu komercyjnych 35 f2 sprawdzi się wyśmienicie.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Witam!

Czy EF 35MM 2.0 w pozycji przełącznika na Af ma luźny pierścień ostrości? Czy jest tak jak w 50 1.8 II?

pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    ...Czy EF 35MM 2.0 w pozycji przełącznika na Af ma luźny pierścień ostrości?..
    Niestety TAK.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A dlaczego niestety? przecież jest to dużo lepsze rozwiązanie niż w 50mm F1.8, przynajmniej nie można uszkodzić mechanizmu obracając przypadkowo pierścieniem w trybie AF lub hamując go podczas automatycznego ostrzenia.
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Strona 47 z 52 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów