Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Spam - jak sobie radzicie

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Do mnie niestety często dzwonią. Książki telefoniczne i inne po paru razach przestały. Zwykle ładnie dziękowałem, że nie jestem zainteresowany, ale kiedy kolejnym razem zadzwonili i pani mi chciała sprzedać reklamę w Google (twierdziła, że mają z nimi umowę), akurat czekałem w samochodzie na kogoś, więc porozmawiałem sobie z nią bardzo długo. Opowiadała mi jak działa wyszukiwarka itp. Ogólnie było zabawnie. Na koniec poinformowałem miła panią, że jestem w stanie zrobić sobie to sam za połowę ceny albo i taniej i od tego czasu nie dzwonią.

Ostatnio pojawił się proceder bardzo irytujący. Dzwonią do mnie jakieś firmy, które sprzedają atlasy i inne badziewie. Przedstawiają się, że dzwonią w imieniu przedszkola jakiegoś tam (zwykle z mojej okolicy), żebym kupił atlas to przekażą go przedszkolu a ja dostanę fakturę i dyplom. Nie wiem czy można upaść niżej. Zwykle pytam osobę, która dzwoni, czy pracuje w przedszkolu czy w firmie sprzedającej ten produkt. Odpowiada, że w firmie, więc ode mnie dostaje informację, że jeśli przedszkole czy dom dziecka potrzebuje pomocy to niech do mnie zadzwonią to wtedy możemy porozmawiać. Nigdy jednak nikt taki nie zadzwonił. Raz się spytałem czy pani nie wstyd tak wyciągać kasę od ludzi.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Ostatnio pojawił się proceder bardzo irytujący. Dzwonią do mnie jakieś firmy, które sprzedają atlasy i inne badziewie. Przedstawiają się, że dzwonią w imieniu przedszkola jakiegoś tam (zwykle z mojej okolicy), żebym kupił atlas to przekażą go przedszkolu a ja dostanę fakturę i dyplom. Nie wiem czy można upaść niżej. Zwykle pytam osobę, która dzwoni, czy pracuje w przedszkolu czy w firmie sprzedającej ten produkt. Odpowiada, że w firmie, więc ode mnie dostaje informację, że jeśli przedszkole czy dom dziecka potrzebuje pomocy to niech do mnie zadzwonią to wtedy możemy porozmawiać.
    O, znam dobrze ten rodzaj spamu telefonicznego. Najczęściej przedstawiając się mówią "dzwonię w imieniu szkoły XXX" albo wręcz "ze szkoły XXX".
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Ostatnio pojawił się proceder bardzo irytujący. Dzwonią do mnie jakieś firmy, które sprzedają atlasy i inne badziewie. Przedstawiają się, że dzwonią w imieniu przedszkola jakiegoś tam (zwykle z mojej okolicy), żebym kupił atlas to przekażą go przedszkolu a ja dostanę fakturę i dyplom. Nie wiem czy można upaść niżej. Zwykle pytam osobę, która dzwoni, czy pracuje w przedszkolu czy w firmie sprzedającej ten produkt. Odpowiada, że w firmie, więc ode mnie dostaje informację, że jeśli przedszkole czy dom dziecka potrzebuje pomocy to niech do mnie zadzwonią to wtedy możemy porozmawiać. Nigdy jednak nikt taki nie zadzwonił. Raz się spytałem czy pani nie wstyd tak wyciągać kasę od ludzi.
    sprawa wygląda tak, dzwonia najpierw do szkoły i pytają czy szkoła przyjmie jakieś tam mapy, atlasy czy inne pomoce kompletnie gratis(kto by nie chciał) potem dzwonia po firmach i mówią że działaja w porozumieniu z dyrektorem lub v-ce(tu pada nazwisko) i że zbieraja na w/w pomoce czy co tam innego. Miałem własnie taki przypadek (prowadze dził.gosp) a żona pracuje w szkole (v-ce dyr)dla której miałem byc dobroczyńcą
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów