Ostatnimi czasy wzrasta ilosc spamu, nie nie tego mailowego, telefonicznego.Oferty z checia sprzedania czegos, zalozenia konta w banku X, przeniesienia telefonu do operatora Y mnie juz zaczely wkurzac. Rzucanie słuchawka, przeklenstwa, wymowne "dziekuje bardzo" sa malo skuteczne bo sie pojawiaja kretynskie pytania "dlaczego, nawet Pan nie wysluchal mojej oferty"...
Pytanie jak sobie z tym radzicie.
Ostatnio wpadlem na pomysl:
- szesc razy pytalem Pania o nazwisko i imie
- osiem razy pytalem z jakiej firmy dzwoni
- potem szybkie pytanie "skad pani ma moj numer telefonu?" odp. z jakiegos tam spisu (uhmmmmmm... Operatorzy handluja naszymi numerami rowniutko)
- potem pytanie a czy w tym spisie bylo napisane ze zgadzam sie na uzycie moich danych osobowych do celow handlowych? Odp. "nic nie bylo napisane"
- no i wlasnie lamie Pan/Pani prawo dzwoniac do mnie z oferta. To JEST SPAM. przykro mi ale zglaszam sprawe do GIODO.
Rozlaczenie jest natychmiastowe.
Jak macie lepsze pomysly to bede wdzieczny. Ilosc spamu telefonicznego mnie przeraza. To jest chore
Edit: ostatnio na CB tez wzrosla ilosc postow spamerskich. Niewatpliwie wszyscy moderatorzy beda wdzieczni za raportowanie takowych postow.![]()