Ktoś się wypowie ?
Ktoś się wypowie ?
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
Ja się wypowiem, że prosiłbym nie używać takiego słownictwa jak wyżej.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nikt więcej ?![]()
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
Fotoreporter
dla mnie za ciemne i za malo kontrastu
Ktoś więcej ?
Fotoreporter
Oddaję całość w wasze ręce, proszę o ocenę.
"Kijów-Pekin-Warszawa"
Materiał przygotowany: marzec-kwiecień 2012 r.
Miejsce: Bolesławiec, woj. wielkopolskie
Kryzys na Ukrainie wywołał falę wyjazdów do pracy w Polsce. Sąsiedzi znad Dniepru masowo szturmują nadwiślańskie gospodarstwa i budowy
Już w pierwszych miesiącach minionego roku, jak wynika z danych Ministerstwa Pracy, ruszyła prawdziwa lawina. Tylko w pierwszym półroczu 2009 r. na 124 tysiące zaproszeń do pracy sezonowej w kraju 119 tysięcy trafiło do ukraińskich sąsiadów. 100 z nich pracuje w małej wiosce 20 kilometrów od Poznania. Działa tu wielka ubojnia drobiu, w której znaleźli zatrudnienie. Żyją w tęsknocie za domem, w zeszłym roku jedna z pracownic z Ukrainy zachorowała na depresję. W Bolesławcu mieszka także grupa 30 chińczyków.
1. Jeden z pracowników patroszy indora
2. Cała procedura jest dość krwawa
3.
4. Jedna z pracownic nadzoruje całą salę
5. Chinka parzy palety do przenoszenia indorów
6. Tanja, 32 lata, pochodzi ze Stanisławowa skończyła pedagogikę
7. Wasyl, 58 lat, magister ekonomii pochodzi ze Stanisławowa. W zeszłym roku jego żona zachorowała na depresję i musiała wrócić na Ukrainę, chwilę potem Wasyl zaczął pić.
Fotoreporter
Podpinam link do mojej galerii z poznańskich obchodów Rocznicy Wybuchu Powstania Warszawskiego z prośbą o ocenę![]()
Poznaniacy składają hołd pokoleniu Kolumbów - zdjęcie
Fotoreporter