Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 117

Wątek: Książki o fotografii II

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Może to Cię zainteresuje Kenneth Kobre "Fotografia prasowa. Z obiektywem za kulisami niezwykłych wydarzeń". Jedna z najlepszych książek jakie czytałem. Polecam z czystym sumieniem.
    Kilka razy już ją macałem w księgarni, jednak cena odstrasza ;]

Ostatnio nabyłem cegłę pt. "Historia fotografii od 1893 roku" Jeżeli ktoś przepada za ilustrowaną historią, to świetna pozycja.
    W tej chwili czekam na "Dzienniki" i "Przeciw interpretacji" S. Sontag, których wydanie zapowiada wydawnictwo karakter, te akurat pozycje można polecić i z góry i w ciemno ;]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ulisses Zobacz posta
    Kilka razy już ją macałem w księgarni, jednak cena odstrasza ;]

Ostatnio nabyłem cegłę pt. "Historia fotografii od 1893 roku" Jeżeli ktoś przepada za ilustrowaną historią, to świetna pozycja.
    W tej chwili czekam na "Dzienniki" i "Przeciw interpretacji" S. Sontag, których wydanie zapowiada wydawnictwo karakter, te akurat pozycje można polecić i z góry i w ciemno ;]
    "Historia o fotografii od 1839r jest w przystepnej cenie :smile:.Goraco polecam.
    S. Sontag ostatnio wydana u nas pozycja "O fotografii" wraz z zapowiadanymi
    powyżej to tez piekny zestaw :smile:

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

N. NIEKERK - FOTOGRAFIA Z LAMPĄ BŁYSKOWĄ mam pytanie czy ktoś już czytał tą pozycję. Prosiłbym o krótką recenzję.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Dzieki
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Może to Cię zainteresuje Kenneth Kobre "Fotografia prasowa. Z obiektywem za kulisami niezwykłych wydarzeń". Jedna z najlepszych książek jakie czytałem. Polecam z czystym sumieniem.
    Ja również dołączam się do blackninja i polecam Kennetha Kobre - wyczerpuje podstawowe kwestie związane z tematem. Jeśli wcześniej nie była przytaczana to zachęcam do "Siła fleszy". Niestety trzeba zabulić prawie stówę, ale każdy kto nieśmiało wkracza w świat strobingu i w dodatku ma zamiar błyskać na systemówkach to praktycznie znajdzie wszystko w tej książce - nawet rzeczy, o które ciężko w sieci.
    Ostatnio edytowane przez Mateusz87 ; 05-04-2012 o 18:39

Domyślnie

Hej!
    Chciałbym poruszyć tutaj kwestie książek o obróbce zdjęć w photoshopie.
    Wiem, że w internecie roi się od róznych tutoriali, ale to nie to samo co papier
    Ostatnio zakupiłem książkę Scotta Kelby'ego 'sekrety mistrza fotografi' spodobał mi się styl pisania tego pana pomimo tego, że za dużo nowego się z niej nie dowiedziałem
    Teraz chciałbym coś o obróbce. Scott ma takową książkę 'Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć' Co powiecie na jej temat?
    Kupiłbym ją pewnie ale ostatniego wydania nie mieli w empiku, więc dałem sobie spokój, a teraz zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej może coś innego...
    Chodzi głównie o to, że coś tam w photoshopie ogarniam. Ale chciałbym pogłębić swoją wiedzę i myślę czy w tej książce Scotta są tylko same podstawy czy może opisane fajne sztuczki i konkretna obróbka.
    A może polecicie inne pozycje?
    pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odnośnie Scotta Kelby'ego i pozycji, o której piszesz, to chyba wydan jest mnóstwo. Ja mam wydanie 2 z 2004 roku, jeszcze nawiązujące do PS CS (1) i to jest lipa, aczkolwiek, kiedy to kupiłem to sporo rzeczy było nowych i ciekawych.
    Teraz nie kupuję i nie czytam raczej książek o fotografowaniu, a tym bardziej o obróbce, ale ostatnio natrafiłem na pozycję Lee Varis "Ciało". Pomimo kiepskich zdjęć, jest tam kilka ciekawych technik, dosć dokladnie opisanych. Polecam tą książkę.

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Domyślnie Odp: Książki o fotografii II

Czy ktoś może posiada zarówno "Zdjęcia cyfrowe w oświetleniu zastanym" Mroczka i "Książkę o fotografowaniu" Mroczka? Mam tę pierwszą pozycję, jest ciekawa. Czy one tematycznie bardzo się różnią? Domyślam się, że ta o fotografowaniu jest pewnie całą filozofią Mroczka nt robienia zdjęć a ta druga jest dosyć warsztatowa (praca przy wysokim ISO itp). Zastanawiam się, czy mając tę o fotografii cyfrowej warto szukać tego klasyka i go dokupić?
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Domyślnie Odp: Książki o fotografii II

Polecam ci mistrzowska edycja zdjec martina eveninga bardzo dobra ksiazka tylko to typowa biblia
    A jezeli podoba ci sie kelby to warto kupic jego 7 punktow tez dobra pozycja
    5D, 5DmkII, 16 f/2.8(fisheye) , 50 f/1.4 , 85 f/1.8 , 17-40 f/4L , 24-105 f/4L , 135 f/2 , 70-200 f/2.8 ISmkII, 400 f/5.6L , LENSBABY COMPOSER , 2xEX580II

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów