Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: 70-200 2.8 IS II - filtr UV

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki Wszystkim za opinie.
    Test na optycznie czytałem - tak z niego jak i z Waszych wypowiedzi wynika, że można założyć hoyopodobny filtr za około 200 zł i wystarczy. Dla mnie filtr przed soczewką być musi - wolę szmatą jeździć po filtrze niż po powłokach obiektywu.
    Jestem amatorem. Wpadło parę złotych i dwa miesiące temu zamieniłem 400D na 5DI a ostatnio dokupiłem tą 70-200. Jestem w szoku jakie ten komplet produkuje obrazki i nie chciałbym tego zbytnio popsuć słabą UV-ką.
    Spodziewałem się raczej, że będziecie optować za drogimi B&W, czy Heliopanami, a tu dwóch użytkowników tego szkła mówi, że mają Hoya...
    Świetnie - zostanie parę złotych w kieszeni.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stafford Zobacz posta
    Spodziewałem się raczej, że będziecie optować za drogimi B&W, czy Heliopanami, a tu dwóch użytkowników tego szkła mówi, że mają Hoya...
    Świetnie - zostanie parę złotych w kieszeni.
    Używałem (i używam) UV: B+W, heliopan a także ostatnio kilka filtrów Hoya UV(O) i są naprawdę OK (nawet w czyszczeniu).
    Na zewnątrz (nie w pomieszczeniach) najczęściej stosuję filtry UV głównie ze względu na ochronę przed różnymi czynnikami zewnętrznymi. Jedynie przy zdjęciach pod słońce zdejmuję filtr UV.

Uprawnienia umieszczania postów