Strona 41 z 76 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A za każdym razem jak wezmę do ręki 5dm2 to mi nie ustawia ostrości. Ostatnio wynajmowałem studio wziąłem do ręki i pudło. Bzyk, bzyk i nic. Tych egzemplarzy trochę było.
    To ja Ci przypomnę, bo widzę, że demencja to jednak straszna rzecz.
    Pamiętasz, jak przywiozłem do Ciebie Pudziana? Był ostro posiniaczony po jakichś przygotowaniach do którejś walki. Ania długo walczyła z limami, mieliśmy czas na rozmowy. Właśnie wtedy wciskałeś mi te banialuki, właśnie wtedy wetknąłem Ci aparat do ręki i właśnie wtedy przyznałeś mi rację, że nie ma najmniejszych problemów.. Ponieważ nie pamiętasz, to dorzucę tylko, że reklama z tej sesji była powiększana do formatu 10x7m, jeździ sobie na tirach i innych sporych nośnikach.. Wiesz.. Gdyby zdjęcia były nieostre, to w tym formacie raczej by to było widać..

Aha, mam też z tej sesji Twoje zdjęcie z Mariuszem.. Chcesz to wrzucę, niech inni ocenią, czy wyostrzyło.. Przy okazji zrobimy konkurs na spostrzegawczość: który to Sergiusz..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ależ pamiętam doskonale. Ja nie piszę, że 5dm2 robi nieostre zdjęcia tylko, że czasem nie ustawia ostrości. Nie bo nie. Nie wiem czemu. A to jest różnica. Jak ustawi to jest OK.

Jak była premiera Nikona F5 i dostałem na targach egzemplarz do ręki to też mi nie ustawiał ostrości. Może to wina rąk?
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 17-03-2012 o 23:55

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ależ pamiętam doskonale. Ja nie piszę, że 5dm2 robi nieostre zdjęcia tylko, że czasem nie ustawia ostrości. Nie bo nie. Nie wiem czemu. A to jest różnica. Jak ustawi to jest OK.

Jak była premiera Nikona F5 i dostałem na targach egzemplarz do ręki to też mi nie ustawiał ostrości. Może to wina rąk?
    Najpierw piszesz "za każdym razem nie ustawia", później "czasem nie ustawia"..
    Jeszcze ze dwa posty i wyjdzie jaka jest prawda..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Też jestem ciekaw co będzie na końcu :grin:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

ale dalej to chyba już w pralni...
    Ludzie listy noszą...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Dlaczemu
    To może być przełom w pojmowaniu faktów: ręce fotografa a precyzja działania układu AF w 5Dm2.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Dlaczemu
    To może być przełom w pojmowaniu faktów: ręce fotografa a precyzja działania układu AF w 5Dm2.
    Tyle że ten wątek jakby nie o tym .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A za każdym razem jak wezmę do ręki 5dm2 to mi nie ustawia ostrości. Ostatnio wynajmowałem studio wziąłem do ręki i pudło. Bzyk, bzyk i nic. Tych egzemplarzy trochę było. .
    Za każdym razem to dwa, trzy razy w roku aby zrobić jedno zdjęcie przeważnie na warsztatach.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Za każdym razem to dwa, trzy razy w roku aby zrobić jedno zdjęcie przeważnie na warsztatach.
    No i mamy happy end.. Szkoda tylko, że selektywnie zapamiętujesz tylko te epizody, w których Twoim zdaniem coś jest nie tak..

Wiesz, raz jechałem mercedesem SLS 63AMG. Twardy, niewygodnie się wsiadało, zbyt agresywnie reagował w stosunku do mojego na ruchy przepustnicy i kierownicą. Do niczego ten samochód, w dodatku kluczyków do niego nie dają a w bagażnik zwykła torba foto się nie mieści.. Widzisz analogię?

Napisałbym wprost, że zwyczajnie g..no wiesz, ale pewnie dostałbym wtedy słuszne czerwone ostrzeżenie..
    Jarek

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Masz rację. Tylko samochody redakcjom dają do testowania na np.: 30 000 km. A aparat dostaniesz na góra kilka dni. Ja dostałem 5dm2 z obiektywem od Canona ale jakoś nie pasował. Zerknij na test D 800 na fotopolis. Ale co oni mogli zrobić w 3 dni? Nie mniej biorę do ręki też aparaty innych marek. Ale na markę zerkam jak nie zrobię zdjęcia. Wiesz, pytam czy może robię coś nie tak? Ale nie raczej wszystko robię OK. po prostu tak jest.

Strona 41 z 76 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów