Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Marca?
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sorki, oczywiście, że pod koniec marca.
    Leżę sobie pod palemką i ten czas tak szybko leci...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystko tak ładnie brzmi, a czy da się podmienić zasilanie tuszy L800 tak, żeby drukować serię B&W a potem serię koloru? Oczywiście pytam o same tusze i ich dostępność, inny profil to logiczna rzecz.
    I jak już jestem przy profilach: gdyby się okazało, że jednak coś mi nie gra, to czy znajdzie się jakiś godny polecenia spec, który przyjedzie i mi to poustawia (tak jak monitory)?
    Jarek

Domyślnie

Czy wie ktoś kiedy konkretnie ta drukarka będzie dostępna. Na stronie medikon.pl jest już w sprzedaży ale brak na magazynie.

Domyślnie

To ja mam takie pytanie a w zasadzie dwa, zakładając że korzystał będę z oryginalnych mat. epsona, tusze i papier.
    1. Czy trzeba w ogóle kalibrować taki sprzęt?
    2. Jaki jest przybliżony koszt wydruku A4?

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Podłączę się pod temat - Epson PX 730 - czy ktoś korzystał z zamienników Activejet? Warto rozpatrywać taką opcję, czy mając na uwadze obniżenie kosztów, to tylko CISS?

Domyślnie

Widzę, że pytań dużo a odpowiedzi niet...
    No nic dorzucę jeszcze do pieca - czy papier ILFORD GALERIE SMOOTH PEARL jest lepszy od EPSON Premium Glossy?
    Pytam bo ILFORD jest droższy więc czy cena w tym przypadku to uzasadnia?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wszystko tak ładnie brzmi, a czy da się podmienić zasilanie tuszy L800 tak, żeby drukować serię B&W a potem serię koloru? Oczywiście pytam o same tusze i ich dostępność, inny profil to logiczna rzecz.
    I jak już jestem przy profilach: gdyby się okazało, że jednak coś mi nie gra, to czy znajdzie się jakiś godny polecenia spec, który przyjedzie i mi to poustawia (tak jak monitory)?
    Zmiana tuszy to nie jest prosta operacja - patrząc realnie potrzebne są dwie drukarki - osobna do koloru zalana Clairą, osobna do B&W zalana K6.

Profilowanie całości nie powinno być jakoś namiętnie potrzebne.

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    To ja mam takie pytanie a w zasadzie dwa, zakładając że korzystał będę z oryginalnych mat. epsona, tusze i papier.
    1. Czy trzeba w ogóle kalibrować taki sprzęt?
    2. Jaki jest przybliżony koszt wydruku A4?
    1. Nie
    2. Na A4 bezpiecznie przyjąć, że potrzebny będzie sumarycznie 1ml tuszy - podziel cenę zbiornika atramentu przez pojemność, dodaj cenę arkusza papieru i wyjdzie przybliżony koszt.

Cytat Zamieszczone przez tomkod Zobacz posta
    Widzę, że pytań dużo a odpowiedzi niet...
    No nic dorzucę jeszcze do pieca - czy papier ILFORD GALERIE SMOOTH PEARL jest lepszy od EPSON Premium Glossy?
    Pytam bo ILFORD jest droższy więc czy cena w tym przypadku to uzasadnia?
    Smooth Pearl to papier o teksturze perełkowej, inny niż Premium Glossy Epsona. Przypomina bardziej podłoże Epson Premium Luster 260g/m^2.

Ilford jest podłożem wysokiej jakości, o nieco wyższej gramaturze (290g/m^2) i - dzięki relatywnie niskiej zawartości OBA - przyzwoitych właściwościach archiwalnych.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 24-03-2012 o 14:51

Dopiero zaczyna Awatar Artubi
    Miasto
    Orzesze

Domyślnie

Oryginalny tusz na papierze epsona ma już zrobiony profil w sterowniku drukarki tak więc kalibracja nie jest potrzebna (ale nie zaszkodzi sprawdzić) koszt wydruku A4 to jest cena 1ml tuszu + papier, tak więc (za allegro)
    1,7zł-papier + 6zł/ml tuszu (271zł/komplet) co razem daje 7,7 zł/A4
    5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Troszkę mniej - Premium Glossy jest teraz w promocyjnym opakowaniu 2x15 szt. w cenie 1,36PLN arkusz, a Claira kosztuje ok. 5,5PLN za 1ml.

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów