Strona 23 z 45 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-grafika Zobacz posta
    Prokuratura wezwie go na przesłuchanie.Jeśli Lider24 odda kasę to prokuratura umorzy śledztwo i nie zostanie ukarany lider24. Z kolei ze zdobytych informacji wiem że jeśli nie odda mi kasy to postepowanie bedzie kontynuowane i jakieś sankcje zostaną wyciągnięte. Za oszustwa grozi 6-8 lat wiezienia.

Jeśli chodzi o sąd to mam przeczucie że na tym się skończy
    po pierwsze to zwrot kasy nie ma wpływu na umorzenie, bo to przestępstwo ścigane z urzędu i zwrot kasy wpłynie co najwyżej na wysokośc kary. Przestępstwo już się stało i jak postępowanie pójdzie tokoniec. można co prawda umorzyć, ale wtedy, gdy w ogole nie ma podstaw do skierowania aktu oskarżenia.

po drugie te 6-8 lat za oszustwo to chyba w afganistanie w prawie talibów... u nas od 6 m-cy do 8 lat, a w rzeczywistości przy pierwszym skazaniu za jedno przestępstwo to jak sąd da rok w zawieszeniu to wszystko...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Domyślnie

Witam.

Jestem zainteresowany zakupem Canona 60D z 15-18/3.5/5.6 i od paru dni przeszukuję sieć w poszukiwaniu najkorzystniejszych ofert. W zasadzie sklep LIDER24.MEDIA.PL ma jedną z najniższych cen. W zasadzie tylko FOTOSPEG.PL ma podobne ceny (tj. poniżej 3400 za body i poniżej 2400 za obiektyw).

A jeżeli chodzi o dane prowadzącego działalność, to są one ogólnodostępne na stronie Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej:
    https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/Ceid...UI/Search.aspx

Wystarczy wpisać
    MASZYCKI PAWEŁ
    + kod z obrazka

Następnie wchodzę na stronę Rejestru REGON
    http://www.stat.gov.pl/regon/

I wpisuję NIP/REGON podpatrzony na CEIDG + kolejny kod z obrazka.

Jeżeli w pozycji: "Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007" mam wpisane "4651Z - SPRZEDAŻ HURTOWA KOMPUTERÓW, URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH I OPROGRAMOWANIA" a sklep ma zupełnie inny asortyment na stronie, to jest to podejrzane.

W następnej kolejności opinie z ceneo/opineo.
    Potem tel/mail do sklepu o dostępność towaru i wysyłkę za pobraniem.

Cieszę się, że znalazłem to forum, bo w oparciu o Wasze opinie i doświadczenia mogę skreślić oba ze sklepów z potencjalnej listy.

Mam nadzieję, że już całkiem niedługo będę mógł podzielić się z Wami opisem przebiegu idealnej transakcji z idealnym sklepem (może nawet z idealnymi cenami ).

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Niezgodność podanego w REGONie PKD z tym co faktycznie jest głównym przedmiotem działalności jest bardzo częstym przypadkiem i akurat z tego bym nie wyciągał wniosków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Niezgodność podanego w REGONie PKD z tym co faktycznie jest głównym przedmiotem działalności jest bardzo częstym przypadkiem i akurat z tego bym nie wyciągał wniosków.
    W zasadzie masz rację.

Domyślnie

Witam, jestem kolejnym poszkodowanym przez sklep Lider Media 24 Paweł Maszycki. Od miesiąca nie mam ani aparatu ( canon 60d) ani pieniędzy 3300zł. Nie śpie, daremnie wysyłam maile z prośba o zwrot pieniędzy i dzwonie do firmy gdzie cały czas jestem zwodzony. Z tego stresu sporo schudłem co moze brzmi smiesznie ale smiesznym nie jest. Pieniadze na aparat byly z dofinansowania z UE. Musze przedstawic faktury na zakupy albo wszystko szlag trafi. Sprawe zglosilem juz na policje. Co jeszcze moge zrobic?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pozew do sądu, choć kasa i tak będzie trudna do odzyskania.

Domyślnie

No to super . Mialem jeszcze jakies nadzieje, poniewaz kolega zamowil u nich rzeczy na 7000zł . Oddali po miesiacu. W PN wysylam listem poleconym wezwanie do zaplaty (czy jak to sie tam nazywa). Potem zaczynam pisac pozew. Ja p*****e....

Moze złozymy jakis grupowy pozew?

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

ciekawe kiedy ta piramidka się zawali na dobre... bo że tak będzie chyba nikt nie ma wątpliwości

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BioFreak Zobacz posta
    Witam, jestem kolejnym poszkodowanym przez sklep Lider Media 24 Paweł Maszycki. Od miesiąca nie mam ani aparatu ( canon 60d) ani pieniędzy 3300zł. Nie śpie, daremnie wysyłam maile z prośba o zwrot pieniędzy i dzwonie do firmy gdzie cały czas jestem zwodzony. Z tego stresu sporo schudłem co moze brzmi smiesznie ale smiesznym nie jest. Pieniadze na aparat byly z dofinansowania z UE. Musze przedstawic faktury na zakupy albo wszystko szlag trafi. Sprawe zglosilem juz na policje. Co jeszcze moge zrobic?

nic. masz nauczke życiową, a nowy, pachnący 60d w fotojorkerze np. kosztuje raptem ok. 150 zł więcej... dlatego ja np. wole zapłącić te sto czy dwieście więcej i: spać po nocahc, nie martwić sie, ze sprzet jest niewiadomoego pochodzenia, wiedziec, że mam go z poskiej dystrybucji i na gwarancji i tyle. nie chcę Cię absolutnie pouczać, bo nie o to chodzi. po prostu z tego wątku jasno wynika, że czasem lepiej się zastanowić i nie walić jak w dym zawsze tam gdzie jest (minimalnie) taniej.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BioFreak Zobacz posta
    Nie zastanawiaj się, wal do prawnika i składaj pozew. To jedyna dobra broń na nich. Ja też walczę o kasę i idę taką drogą, a zawiadomienie na policji swoją drogą. Piramidka pewnie się zawali, no cóż... mamy nauczkę, to prawda.. :/ postaraj się nie denerwować, uzbrój w cierpliwość. Stracisz tylko zdrowie, przynajmniej tego im nie oddawaj.

Strona 23 z 45 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów