Strona 101 z 128 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waisman Zobacz posta
    to widze ze ceny rosna z roku na rok, jak wychodzila mark II kosztowala 12tys z groszami teraz III jak widac 14tys :-?
    z tą ceną to naprawdę przesadziłeś...Pamiętam, że w Polsce byłem jednym z niewielu posiadaczy mrkII (bo były pustki w magazynach) i cena było koło 8-8,5tys. pln...No chyba, że masz na myśli cenę z kitem....

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    z tą ceną to naprawdę przesadziłeś...Pamiętam, że w Polsce byłem jednym z niewielu posiadaczy mrkII (bo były pustki w magazynach) i cena było koło 8-8,5tys. pln...No chyba, że masz na myśli cenę z kitem....
    To dziwne bo ja swoją kupowałem nową za 11000zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    To dziwne bo ja swoją kupowałem nową za 11000zł
    no to może kupiłeś po pierwszym lunchu, kiedy ceny poszły ostro w górę...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

A ja tam kupiłem za 7777 zł :grin:

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Nie przypominam sobie by 5D II kosztowal 11 kawalkow....

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Kosztował tyle jakiś miesiąc po pojawieniu się w sklepach.
    Był nawet wątek na tym forum o cenach i dostępności 5DII
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Moze jednak nie uswiadamiac C. ze wiemy co sie da...bo moze sie nie dac nic
    Damy radę! Nasi naukowcy stworzyli Juniora Elwro 800 oraz laser niebieski. A z czasem ... może również ... polski cyfrowy aparat fotograficzny

Canon może wyprodukować "antywirusowe" oprogramowanie żeby odciąć się od "nadużyć". Póki co jest dobrze, da się mocno ulepszyć firmware w lustrzankach Canona. Może dlatego podbijają cenę kolejnego 5D (zgrzytając po cichu zębami).
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Domyślnie

ja swojego 5dmk2 kupowałem w sierpniu 2009 za 10500 zł. W cyfrowe.pl wystawili aparat za 13499 zł. To 6 tysięcy więcej niż teraz kosztuje 5dmk2.. a Af (który od początku powinien być dobry) i niższe szumy. Dużo przy tym że nowy 5dmk2 kosztuje 7500 zł..

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

http://www.foto-net.pl/sklep/histori....php?idt=21358 historia ceny w jednym ze sklepow

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    A czy Canon 5D Mark III będzie miał fabrycznie odblokowane zaawansowane opcje takie jak: "focus peaking", "zebra", zwiększanie bitrate, zoom (cyfrowy) w trakcie filmowania (oraz liczne inne)? Bo w Canonie 5d Mark II dało się te funkcje ... odblokować wgrywając do aparatu ... "nie-firmowy" Magic Lantern! Ciekawe czy Canon udaje że nie wie o co chodzi widząc że stać aparat na znacznie więcej "ficzerów"? Ale nie stać producenta by to oficjalnie udostępnić?

Sorry za niewygodne pytanie. Ale takie pytanie aż się ciśnie na usta widząc ile opcji zostało "ukrytych".
    Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Specyfikacje techniczne z tabeli Canona 5D Mark III nie mówią nic a nic o "focus peaking", "zebra", "adjustable bitrate" czy "zoom during video capture". Czyli przypuszczalnie te opcje są zablokowane/ ukryte.

5D Mark II można w każdej chwili odblokować bez wiedzy/ bez zgody producenta. Aparat po "zhakowaniu" ma duuuuuużo lepszy interfejs, ogromnie wzrasta funkcjonalność aparatu. Bez wgrania Magic Lantern do aparatu mało kto by się dowiedział ile "ficzerów" chowa DSLR. Pewnie Mark III też da się zhakować i wszystko będzie jasne.

Sorry za chłodne spojrzenie. W sumie postęp jakiś jest: Mark III ma lepszy AF, lepsze wyższe ISO w stosunku do Mark II. Zaawansowane opcje są wciąż ukryte.
    Jeżeli dla ciebie zablokowane/ukryte = niezaprogramowane, too... Tetris też pewnie zablokowany (CHDK z Powershotami), co nie? A może tak de facto AF z trójki był już w dwójce, tylko że ukryty? Pogrzeb pod lustrem...

Innymi słowy, kulturalniej wyjaśniając, bardziej łopatologicznie i na przykładzie : Aparat to dla programisty nic innego jak komputer. Tyle że Canon taki komputer wkłada do sejfu z nawierconymi mikrodziurkami, przez które trzeba obadać jaki komputer jest w środku, gdzie trzeba się podpiąć, żeby móc na nim zacząć pracować, zmienić dane zapisane w jego pamięci. Na tym właśnie polega reverse-enigineering.

I wtedy jak już wiedzą co w środku siedzi, to mogą sobie dopisywać funkcjonalności.

Strona 101 z 128 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów