Strona 100 z 128 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Coś już napisał Awatar RUTRA007
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Ja po takiej cenie biorę od ręki
    To się nazywa mieć zaufanie do marki:grin:

Ja jednak poczekam na pierwsze testy i wrażenia użytkowników. Oczywiście z nadzieją, że specyfikacja ma odzwierciedlenie w realu. Ciekawe kto pierwszy założy wątek. Przy dwójce pierwszy był chyba Towers? Może ktoś będzie szybszy

Na canonrumors mają fotkę z opakowaniami.
    Rutra007

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

A czy Canon 5D Mark III będzie miał fabrycznie odblokowane zaawansowane opcje takie jak: "focus peaking", "zebra", zwiększanie bitrate, zoom (cyfrowy) w trakcie filmowania (oraz liczne inne)? Bo w Canonie 5d Mark II dało się te funkcje ... odblokować wgrywając do aparatu ... "nie-firmowy" Magic Lantern! Ciekawe czy Canon udaje że nie wie o co chodzi widząc że stać aparat na znacznie więcej "ficzerów"? Ale nie stać producenta by to oficjalnie udostępnić?

Sorry za niewygodne pytanie. Ale takie pytanie aż się ciśnie na usta widząc ile opcji zostało "ukrytych".
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    A czy Canon 5D Mark III będzie miał fabrycznie odblokowane zaawansowane opcje takie jak: "focus peaking", "zebra", zwiększanie bitrate, zoom (cyfrowy) w trakcie filmowania (oraz liczne inne)? Bo w Canonie 5d Mark II dało się te funkcje ... odblokować wgrywając do aparatu ... "nie-firmowy" Magic Lantern! Ciekawe czy Canon udaje że nie wie o co chodzi widząc że stać aparat na znacznie więcej "ficzerów"? Ale nie stać producenta by to oficjalnie udostępnić?

Sorry za niewygodne pytanie. Ale takie pytanie aż się ciśnie na usta widząc ile opcji zostało "ukrytych".
    Najlepiej zapytać u źródeł :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A wiadomo już, kiedy wyjdzie 5D MKIV, bo nie wiem, czy kupować III, czy poczekać?
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

a miłościwie nam panujące :wink: cyfrowe.pl życzy sobie 13499 złotóweczek
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a miłościwie nam panujące :wink: cyfrowe.pl życzy sobie 13499 złotóweczek
    to widze ze ceny rosna z roku na rok, jak wychodzila mark II kosztowala 12tys z groszami teraz III jak widac 14tys :-?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waisman Zobacz posta
    to widze ze ceny rosna z roku na rok, jak wychodzila mark II kosztowala 12tys z groszami teraz III jak widac 14tys :-?
    Jak się nie uwzględni takich "drobiazgów" jak kursy walut, inflacja i średnie zarobki, to można takie wnioski "od czapy" wyciągać...

PS: Na jaką część 5D MkI wystarczała średnia pensja w momencie premiery tego aparatu?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najlepiej zapytać u źródeł :cool:.
    Mi np. nic to nie mówi:

Choć po przetłumaczeniu na angielski (Google Translate):

Canon Inc. is responsible for research, development and production group head office function, and a Canon product. Canon Marketing Japan Inc., in the Japanese market, and is responsible for the marketing of related solutions as well as the Canon brand.

O zaawansowane rzeczy wypadałoby spytać producenta, najlepiej w wywiadzie. Albo wysłać e-maila do Japonii. Z tym że jak napiszę w e-mailu że jestem z Polski to skierują mnie do przedstawiciela w Polsce. Z całym szacunkiem ale przedstawicieli (handlowych) trudno nazwać źródłem. Oni często wiedzą tylko tyle ile wolno im wiedzieć. Można by też zadzwonić do Japonii: 0081 50-555-99077. Niestety ja nie umiem mówić po japońsku!

Specyfikacje techniczne z tabeli Canona 5D Mark III nie mówią nic a nic o "focus peaking", "zebra", "adjustable bitrate" czy "zoom during video capture". Czyli przypuszczalnie te opcje są zablokowane/ ukryte.

5D Mark II można w każdej chwili odblokować bez wiedzy/ bez zgody producenta. Aparat po "zhakowaniu" ma duuuuuużo lepszy interfejs, ogromnie wzrasta funkcjonalność aparatu. Bez wgrania Magic Lantern do aparatu mało kto by się dowiedział ile "ficzerów" chowa DSLR. Pewnie Mark III też da się zhakować i wszystko będzie jasne.

Sorry za chłodne spojrzenie. W sumie postęp jakiś jest: Mark III ma lepszy AF, lepsze wyższe ISO w stosunku do Mark II. Zaawansowane opcje są wciąż ukryte.
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waisman Zobacz posta
    A jak wychodził 10D to kosztował 10tys z groszami a pensja brutto była prawie trzy razy niższa... tylko do czego takie wnioskowanie ma prowadzić?
    Porównywanie cen początkowych na przestrzeni kilku lat ma niewielki sens.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Mi np. nic to nie mówi:

5D Mark II można w każdej chwili odblokować bez wiedzy/ bez zgody producenta. Aparat po "zhakowaniu" ma duuuuuużo lepszy interfejs, ogromnie wzrasta funkcjonalność aparatu. Bez wgrania Magic Lantern do aparatu mało kto by się dowiedział ile "ficzerów" chowa DSLR. Pewnie Mark III też da się zhakować i wszystko będzie jasne.
    Moze jednak nie uswiadamiac C. ze wiemy co sie da...bo moze sie nie dac nic

Strona 100 z 128 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów