Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: APS-C, dwie stałki i zoom

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Dlaczego niby Sigmy nie można podpiąć pod FF???
    Ja mam zestaw jak w stopce i uważam go za bardzo dobry. W ogóle nie odczuwam braku 50-70 mm.
    Pisałem w kontekście stałek - taka sigma 30/1.4, projektowana pod matryce APS-C. Nie twierdzę, że obiektywów tego producenta nie podpina się pod FF.

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    A ja naprzykład idę w trochę inną strone...
    Mając C40D i te szkła co w stopce, aktualnie bede przerabiac się na:

Samyang 8mm zostanie.
    Canon 17-85
    Canon 28 1.8
    Canon 50 1.4
    Canon 70-200L4 zostanie albo ew. wymienię na Sigme 70-200/2.8

Myślę, że to będzie swietny zestawik pod APS-C
    Ja również nie polecałbym wymiany na C17-85. Jak wspomniałeś, chcesz mieć C28 i C50. Mógłbyś kupić te dwie stałki i spróbować fotografować na tym zestawie (+ samyang i tele). Gdyby jednak brakowało zooma, to zawsze jest C17-55 lub kit C18-55 - co już było w wątku wspomniane.

Mnie ciekawi jeszcze jedna rzecz: czy ktoś fotografuje/fotografował zestawem C28/1.8 + C85/1.8? Sprawdzi się ten duet do 50D? Bo i ile docelowo wiem, jakie obiektywy chcę kupić, to na chwilę obecną mógłbym pozwolić sobie, pod względem finansowym, na te dwie stałki.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emhyr Zobacz posta
    Mnie ciekawi jeszcze jedna rzecz: czy ktoś fotografuje/fotografował zestawem C28/1.8 + C85/1.8? Sprawdzi się ten duet do 50D? Bo i ile docelowo wiem, jakie obiektywy chcę kupić, to na chwilę obecną mógłbym pozwolić sobie, pod względem finansowym, na te dwie stałki.
    Kolega posiada takie stałki do swojego 50D. Chwali sobie takie połączenie. Kwestia preferencji, niektórzy zamiast 85mm wybierają 50mm pod APS-C.

Uprawnienia umieszczania postów