Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: APS-C, dwie stałki i zoom

Mieszany widok

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ale C17-85? To jest przecież tragedia optycznie w porównaniu do 17-40... To może już lepiej trochę dołożyć i jakąś Sigmę? Ewentualnie C18-55 IS, który wyjdzie znacznie taniej a jakościowo nie odbiega od C17-85. Szkoda pieniędzy na C17-85.
    Ja większość moich zdjęć robiłem właśnie kitowym 18-55IS i jest ok przy odpowiedniej pogodzie a C17-85 nie da Ci nic więcej poza gabarytami i wagą.
    Zresztą pooglądaj testy 18-55 i 17-85. Nie ma różnicy więc po co przepłacać dwa razy?
    Tego 18-55 zostawisz sobie nawet jak kupisz kiedyć coś extra. Ja mam go do dziś i nie zamierzam sprzedawać, zawsze to jakiś back-up
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Ale C17-85? To jest przecież tragedia optycznie w porównaniu do 17-40...
    Z tą tragedią optyczną to jest trochę urban legend. AC i dystorsje ładnie się poprawia w postprocesie (trochę tracąc na szerokości oczywiście).
    Mnie osobiście najbardziej wkurzała obrzydliwa winieta.
    Taka franca w samych rogach, jakby obiektyw miał ciut za małe pole obrazowe i te 17 mm było na siłę.

Używałem tego z 30D, zapewne na 7D czy innych bardzo gęstych cropach będzie gorzej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów