70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
Jakby tak czytać między wierszami, to właśnie do takich wniosków można dojść:
O ten konkretny fragment mi chodziło, bo wymieniłeś praktycznie wszystkie systemy stwierdzając, że do żadnego z nich się nie nadaje.Co do kolorow nikona. Nie mam pojecia o istnieniu problemu. ALE : nie uzywam do wywolywania niczego z Adobe. Nie nadawalo sie dla C, M, H i nie nadaje sie dla N .
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Kawo nie denerwuj się, ale jak ze spokojem miałbyś okazję przetestować 5 i Twoją 50-tkę, to będziesz pod wrażeniem. I nie chodzi o GO, którą wszyscy eksponują, czy o szumy. Mnie powalił zakres tonalny, bliższy temu co ćwiczyłem kiedyś na analogach. I dlatego, przy całej sympatii dla mojego aparatu, zachorowałem na 5-tkę. Niestety AF wypadł słabiej niż w 50-tce i dlatego postanowiłem poczekać. Robiąc krok do przodu, zrobiłbym też krok wstecz (AF). Świetnie, że się pojawiła nowa wersja. Oby była tak dobra jak na papierach. Będzie bolało, ale będą ją miał i pewnie kiedyś zrobi to także większość obecnych posiadaczy dwójek.
Niech utyskiwania na cenę nie zdominują wątku i ogólnego wrażenia.
Wszyscy z zainteresowaniem i nadzieją czekamy na konfrontację deklarowanych parametrów z rzeczywistością. Obyśmy się nie zawiedli.
A co do perspektyw dla drugiej wersji - w Stanach są obniżki, co może sugerować ostateczne wietrzenie magazynów.
Rutra007
kurcze nosi mnie na zmiane osttanio z mojego 50D. Mark III to nie dlugo jeszcze ale IImmm, czy na prawdę warto?odczuje to?
EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20
Piękny zestaw w stanach mają za ok ~6900:
http://www.adorama.com/ICA5DM2A.html...ce=rflaid64393
Czemu u nas tak fajnie nie ma?
Rzeczywiście chyba wyprzedają stare piątki żeby trzepak kasę na nowej droższej.
Mogliby zostawić jeszcze starą jako pełno-klatkowego rebela, bo tak wygląda 5dII przy 5dIII.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner