Strona 52 z 128 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbańczyk Zobacz posta
    Na początek Witam Wszystkich jako że to mój pierwszy wpis na forum.

Uważnie przyglądam się temu wątkowi bo od dłuższego czasu planuję przesiadkę na FF a D800 jakoś nie przypadł mi do gustu. 5d3 wygląda na papierze na to na co właśnie czekałem.

Może mnie zlinczujecie, ale zapytam jako że w ogóle nie znam Canona - czy zielony tryb na pokrętle to tryb auto? domyślam się że tak, ale czy on działa identycznie jak w lustrach klasy entry? czy ustawia te same parametry i to pełny automat? Jeśli tak to kolejny argument za bo czasami mógłbym pożyczyć sprzęt żonie która nie marudziła by że "taki drogi aparat a jakoś zdjęcia nie wychodzą"

Pozdrawiam Wszystkich

Kuba
    no proszę... witamy kolegę serdecznie i zachęcamy do zakupu 5DIII, bo to naprawdę świetny sprzęt i można nim robić rewelacyjne fotki w automacie (zielony kwadracik na kółku nastaw). Kolega świetnie się wpisał w temat z 2-3 ostatnich stron.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    no proszę... witamy kolegę serdecznie i zachęcamy do zakupu 5DIII, bo to naprawdę świetny sprzęt i można nim robić rewelacyjne fotki w automacie (zielony kwadracik na kółku nastaw). Kolega świetnie się wpisał w temat z 2-3 ostatnich stron.
    A kolega to widzę ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta
    A skad taki wniosek ??? W moim poscie tego nie znajdziesz ...
    Jakby tak czytać między wierszami, to właśnie do takich wniosków można dojść:

Co do kolorow nikona. Nie mam pojecia o istnieniu problemu. ALE : nie uzywam do wywolywania niczego z Adobe. Nie nadawalo sie dla C, M, H i nie nadaje sie dla N .
    O ten konkretny fragment mi chodziło, bo wymieniłeś praktycznie wszystkie systemy stwierdzając, że do żadnego z nich się nie nadaje.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar RUTRA007
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kawo nie denerwuj się, ale jak ze spokojem miałbyś okazję przetestować 5 i Twoją 50-tkę, to będziesz pod wrażeniem. I nie chodzi o GO, którą wszyscy eksponują, czy o szumy. Mnie powalił zakres tonalny, bliższy temu co ćwiczyłem kiedyś na analogach. I dlatego, przy całej sympatii dla mojego aparatu, zachorowałem na 5-tkę. Niestety AF wypadł słabiej niż w 50-tce i dlatego postanowiłem poczekać. Robiąc krok do przodu, zrobiłbym też krok wstecz (AF). Świetnie, że się pojawiła nowa wersja. Oby była tak dobra jak na papierach. Będzie bolało, ale będą ją miał i pewnie kiedyś zrobi to także większość obecnych posiadaczy dwójek.
    Niech utyskiwania na cenę nie zdominują wątku i ogólnego wrażenia.
    Wszyscy z zainteresowaniem i nadzieją czekamy na konfrontację deklarowanych parametrów z rzeczywistością. Obyśmy się nie zawiedli.
    A co do perspektyw dla drugiej wersji - w Stanach są obniżki, co może sugerować ostateczne wietrzenie magazynów.
    Rutra007

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to z CR brzmi jednak jak mocna sciema.
    Zgoda - widać dwie rzeczy: i mniej szumu i dobre odszumianie.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kurcze nosi mnie na zmiane osttanio z mojego 50D. Mark III to nie dlugo jeszcze ale II mmm, czy na prawdę warto?odczuje to?
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Piękny zestaw w stanach mają za ok ~6900:

http://www.adorama.com/ICA5DM2A.html...ce=rflaid64393

Czemu u nas tak fajnie nie ma?
    Rzeczywiście chyba wyprzedają stare piątki żeby trzepak kasę na nowej droższej.
    Mogliby zostawić jeszcze starą jako pełno-klatkowego rebela, bo tak wygląda 5dII przy 5dIII.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calmadonii Zobacz posta
    kurcze nosi mnie na zmiane osttanio z mojego 50D. Mark III to nie dlugo jeszcze ale II mmm, czy na prawdę warto?odczuje to?
    Finansowo na bank, bez złośliwości. Spojrzałem tylko na twoją stopkę.
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Finansowo na bank, bez złośliwości. Spojrzałem tylko na twoją stopkę.
    no wtedy stopka na sprzedaż ale może jednak isc w stronę 7D,badz i zlosliwy jesli chcesz
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Piękny zestaw w stanach mają za ok ~6900:

http://www.adorama.com/ICA5DM2A.html...ce=rflaid64393

Czemu u nas tak fajnie nie ma?
    Rzeczywiście chyba wyprzedają stare piątki żeby trzepak kasę na nowej droższej.
    Mogliby zostawić jeszcze starą jako pełno-klatkowego rebela, bo tak wygląda 5dII przy 5dIII.
    Eee.... co tam fajnego, dodatkowy balast w postaci podrabianego gripa - dziękuję postoję :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 52 z 128 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów