Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
Dobrą inwestycją to jest złoto, albo jakiś obraz... Kupno obiektywu to i tak wywalenie kasy. Zwłaszcza, że one jednak powoli tracą na wartości. W ogóle traktowanie zakupu różnego rodzaju sprzętu foto jako inwestycji jest dziwne jeżeli się na nim nie zarabia. I wtedy też nie wiem czy to jest inwestycja. Raczej zakup narzędzia. Nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwie zakupu wiertarki inwestycją. Chyba, że zostanie użyta np. do rozwiercenia sejfu.

Autor wątku chciałby wydać kasę i nie wie na co. Najlepiej chyba na nic. Kiedyś poczujesz potrzebę to nie będziesz się musiał pytać. :P A na razie warto zainwestować w złoto. Czy co tam.
kolego chyba nie wiesz o czym piszesz :P a skoro uważasz że zakup obiektywu klasy L nie jest inwestycją na przyszłość to znaczy ze nigdy go nie miałeś :P
w 2006 roku kupiłem 24-70 2,8L za 4400 zł.
patrząc na ceny dzisiaj http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/83248
dlaje trzymasz się swojej "dziwnej teorii"?? bo mój obiektyw spłącił siebie i zarabił już na drugi taki egzemplarz czego nie mogę powiedzieć o 5D bo kupione 2 lata temu jako używka już straciła znacznie na wartości
a obiektyw ma się dobrze i na bank nie sprzedam go przez kolejny rok bo nie mam potrzeby...

więc proszę nie wypowiadaj się bo twoje sugestie na pewno nie pomogą nikomu