Strona 27 z 130 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1299

Wątek: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

podeślijcie też zdjęcia sławkowi, to doda posta do siebie na bloga. Oczywiście o ile chcecie..? i czy to już wszystkie zdjęcia zaprezentowane?. Jeżeli tak to możemy przechodzić do dalszego punktu imprezy, czyli przedstawienie kolejnego pomysłu jaki ma fata:]

Coś już napisał
    Miasto
    SR

Domyślnie

u mnie wszystko na lapku ok, ale na stacjonarnym też mi rozwala kolumnę

Domyślnie

Zbyszko666 Jeszcze ja zostałem z pokazaniem zdjęć, ale na razie kiepsko u mnie z czasem, bo mam różne przedsięwzięcia popołudniami i w weekendy.

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Ty ty....każdy z nas ma różne "przedsięwzięcia" słuchaj....:-?;-)
    Ja jutro np. gotuję obiad.

Na bank jako pierwszy cel widzę pewien wspaniały obiekt architektury
    czyli to:
    http://palac.plawniowice.pl/
    http://www.forum.chorzow.slask.pl/vi...t=2767&start=0

Czyli cel nr. 1- Pałac w Pławniowicach.
    A zatem wypad na przynajmniej pół dnia, bo jak już jechać gdzieś dalej, to i po drodze cuś się ustrzeli, a Śląsk bogaty w pałace, oj bogaty....

Cel nr.2 Ostrava i małe czeskie malownicze miasteczko Stramberk.
    http://www.stramberk.info/tema/tema.phtml?id=2627&lng=4
    Wyjazd na cały dzień.

Cel nr. 3 Okolice Raciborza.
    Krajobrazy pól, łagodnych wzgórz, zaoranych skib, pasów upraw i zasiewów, faliste linie, puste i spore przestrzenie, gdzie pooddychamy świeżym, rześkim powietrzem a przy okazji odwiedzimy i to:

http://www.garnek.pl/slazok/3514602/...iarkach-2006-r

W przypadku celu nr. 1 postaram się o pozwolenie na w miarę swobodne focenie obiektu- pogadam z jednym ks. dziekanem, myślę, że wystawi nam rodzaj polecenia dla tamtejszego proboszcza...
    Najwyżej coś się zrzucimy na tackę.:smile:;-)
    Zauważcie, ze pałac w Pławniowicach ma bardzo bogate tzw. małe formy architektoniczne. Tam jest mnóstwo kadrów do poćwiczenia.
    Proponuję to miejsce zanim wiosna rozkwitnie, bo potem drzewa nieco przysłonią. Okolice Raciborza ze względu na rzepak i soczystą zieleń proponuję w okolicy przełomu IV/V- wtedy jest świeżutka, łagodna zieleń drzew i soczysta na polach.
    A cel trzeci w dowolnej porze- do ustalenia.

Na razie jednak chcę publicznie i oficjalnie w imieniu mojego kolegi organizatora zaprosić WSZYSTKICH fotografujących i dopiero planujących fotografowanie na kolejny, Międzynarodowy Rybnicki Festiwal Fotografii. W dniach 16-18.03.
    Program i rozkład znajdziecie tu:
    http://festiwal.rybnik.pl/
    Mam nadzieję, że potraktujecie tę okazję jak kolejny nasz "plener", bo trudno będzie nam o lepszą okazję, abyśmy się wszyscy spotkali!:wink:

Mam nadzieję, że narobiłem Wam smaka.:-)
    Prawdopodobnie dołączą do nas koledzy z grupy z DK Chwałowice.
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 04-03-2012 o 01:12
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Trzeba przyznać ,że domyślałem się w czechach będziemy zwiedzać własnie to miasteczko Jak przeglądałem u niektórych ludzi można to bardzo ciekawie przedstawić tematycznie od architektury, po klimat, po ludzi ,po krajobraz itp. Ja myślę ,że trzeba zacząć od 1 punktu, którym jest owy zamek. I na tym bym się skupiał jako priorytet, oraz załatwienie pozwolenia, które jest jednak trochę skomplikowane do załatwienia, ale wierze że fata da radę.

Co do festiwalu w rybniku mam zamiar się pojawić.

Bywalec

Domyślnie

Myślę, że na festiwal też się wybiorę. W Pławniowicach byłem latem, chętnie zobaczę pałacyk wiosną. Jak jesteśmy przy temacie planów, może zwiedzanie kopalni np. http://kopalniaguido.pl/ w Zabrzu?
    6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

W Guido (między innymi) był zimą 2008 r duży plener śląski (Sony plus zaprzyjaźnieni).
    Także ja już poznałem sprawę. Szczerze, to więcej fotograficznie da się wyciągnąć z tego pałacu...
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Wszyscy ,którzy byli obecni wtedy w studio niech podeślą na mejla Marzenie zdjęcia co podawałem w wiadomościach PW.

Co do quido.. hmm? moze gdzieś tam się znajdzie jeszcze w planach jako punkt 4 wyjściowy.

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Piszę się obiema rękami na pałacyk! Coś mi się wydaje, że w tym wypadku zabiorę i swoją rodzinkę w tamte okolice Co do festiwalu na pewno się pojawię, jeszcze tylko nie wiem kiedy... Pozostałe punkty wspomniane przez Fatę oraz Maca jak dla mnie OK Szczerze przyznam, chętnie rozwinąłbym temat zaproponowany przez Fatę, tzn. ustrzelić wszystkie zameczki na ziemi śląskiej, co wy na to?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Piszę się obiema rękami na pałacyk! Coś mi się wydaje, że w tym wypadku zabiorę i swoją rodzinkę w tamte okolice Co do festiwalu na pewno się pojawię, jeszcze tylko nie wiem kiedy... Pozostałe punkty wspomniane przez Fatę oraz Maca jak dla mnie OK Szczerze przyznam, chętnie rozwinąłbym temat zaproponowany przez Fatę, tzn. ustrzelić wszystkie zameczki na ziemi śląskiej, co wy na to?
    Ostatnio edytowane przez soltysh ; 05-03-2012 o 12:53 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Coś już napisał Awatar azael
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    Szczerze przyznam, chętnie rozwinąłbym temat zaproponowany przez Fatę, tzn. ustrzelić wszystkie zameczki na ziemi śląskiej, co wy na to?
    No to jest nas trzech.
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Strona 27 z 130 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów