Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: C 85 f/1.8 + C 70-200 f/4 vs. C 70-200 f/2.8

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subbar Zobacz posta
    oj tam - poruszone zdjęcie i fakt że tego nie widzę to nie powód do obrazy
    okazję będę miał jak oba kupię - tu napisałem żeby się dowiedzieć o tą aberrację co było powodem mojego postu - w sklepie i tak byli wyrozumiali że mi dali do testów te obiektywy bez problemów - na pewno nie będę im kolejny raz głowy zawracał - dopiero przy płaceniu za obiektyw tak czy inaczej dalej nie wiem co wybrać na początek ??:

Z 70-200 miałem ten problem że nie trafiał mi tak jak bym chciał żeby trafiał i też nie wiem czy powodem było oświetlenie czy też moje umiejętności

http://imageshack.us/photo/my-images/823/compressed.jpg
    Sadzeze do testu powinienes go troche przymknac i pokazac rowniez cale zdjecie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Sadzeze do testu powinienes go troche przymknac i pokazac rowniez cale zdjecie
    Sadze ze 70-200 2.8 bedzie jednak lepszym wyborem do koncertow niz zestaw 70-200 F4 i 85-ka
    Ostatnio edytowane przez hubert12125 ; 02-03-2012 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar subbar
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zgodnie z Waszą radą udałem się do sklepu i "przetestowałem" 3 dostępne obiektywy 85 1.8 bo na taki się zdecydowałem. Jako że uznałem że ze mnie żaden fotograf to poprosiłem sprzedawcę o wybranie mi odpowiedniego egzemplarza. Poniżej cropy z tablicy testowej pierwsze zdjęcie tablicy - nie wybieranie najlepszego zdjęcia.

1 testowany obiektyw poniżej
    2 testowany obiektyw poniżej
    3 testowany obiektyw poniżej

Z przeprowadzonych prób wynika że każdy z obiektywów z moim body trafiał idealnie zawsze w punkt. Ze sprawdzenia na LCD aparatu wynikało że trafiają identycznie a różnica jest jedynie na ostrości. AF nie jest tak szybki i bezgłośny jak w 70-200F4 is ale co 1.8 to nie 4 - na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony z wyboru i zaczynam powoli rozumieć ludzi wybierających jasne stałki zamiast ciemnych zoomów - pora na szukanie czegoś szerszego do domu - może 35.
    Ciekaw jestem Waszego zdania które z cropów najbardziej Wam przypadły do gustu i dlaczego.

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

pora na szukanie czegoś szerszego do domu - może 35.
    Kup na początek 35/2 - nie wydasz za wiele, a nie będziesz żałował
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Początki nałogu

Domyślnie

1 - najmniejsze aberacje? albo najbardziej mi się podoba bo jest najprościej

35mm + 85mm - miałem taki zestaw na 50D, powiem tak, jak 35 kręciła tak cholernie głośno, a 85 była cichutka, to kompletnie mi się nie chciało 35 wyjmować z plecaka... Jednak obrazek bardzo ładny z 35, chociaż używałem naprawdę sporadycznie, zdecydowanie wolałem 24-105, przede wszystkim ze względu na USM.

Dopiero zaczyna Awatar subbar
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    1 - najmniejsze aberacje? albo najbardziej mi się podoba bo jest najprościej
    Doradzono mi wersję 2gą jako najbardziej ostrą.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Doradzono mi wersję 2gą jako najbardziej ostrą.
    tak "na szybko" to ja bym brał nr.1
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów