847 ok, nie ma większego powodu żeby to zdjęcie było w ciągu. Wrzuciłem, bo jest ubieranie butów, jako że przygotowania czy coś...
850 urzekła mnie prostota i pomimo że ostro skopane (oba przedramiona w tej samej linii - powinienem zrobić fotę z większej wysokości, bardziej "na płasko" względem materaca), to nożyczki, wstążeczka na materacu i ta czekająca ręka...
853 podpisywanie regulaminu/listy - jako jedno ze zdarzeń historii
854 unikalna fota, bo wszystkich 34 uczestników ująłem
856 fajnie się tych dwóch po lewej patrzy, a i wspinacz nieźle wyszedł.
Zaopiniujesz czemu byś wyrzucił?
Wiem, że brakuje zamykającego, ale niestety komercha mnie odciągnęła od dalszego rzeźbienia w temacie - musiałem spadać na zlecenie.
No, jakieś "coś" tam się znajdzieJak obrobię im całość, to wybiorę cały secik 15 fot pod canon-boarda.
Które rozmyte i jak rozmyte? Samyang już dość mocno dostał po soczewkach, także to może dlatego odnosisz takie wrażenie, ale clarity i kontrast zazwyczaj ratują takie foty i w tym przypadku wydawało mi się, że jest spoko. 20 1.8 też nie jest aż taka super, w porównaniu do 35tki
Żeby objąć całego wspinacza + chwyt do którego robi ruch + elementy wskazujące na to w którą stronę na danym zdjęciu działa grawitacja + ewentualnie jeszcze osoby w tle musiałem uciekać się do 20mm na ff z racji tego, że zawody były w boulderowni zrobionej w kamienicy. Chyba że chodzi ci o to, że wolałbyś więcej detali takich jak 858 no to rozumiem, ale tak jak w sportach ekstremalnych w kółko marudzą, że ma być widać nie tylko trick, ale także i najazd itp, tak i tutaj, żeby pokazać trudność ruchu trzeba się uciekać do planów ogólnych. Sama skrzywiona mina bądź poruszone palce na nieporuszonym chwycie mało co "wtajemniczonemu we wspinaczkę" powiedzą.