Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 135

Wątek: Opinie o Interfoto

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Kiedys kupilem u nich eLke. Pozytywne wrazenia, dobra cena, sprzet w stanie nienagannym.
    No ale to bylo chyba na poczatku 2011r.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Zawsze opinia sprzed roku jest świeższa niż sprzed dwóch i pół :smile:

Nie ma co się wstydzić - niechaj klienci (ci zadowoleni jak i ci niezadowoleni) Interfoto się ujawniają
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bralem tam jakis czas temu 300 2.8 IS. Bardzo dobrze szlo sie dogadac, prosilem o sample na 2,8 i f4 - dostalem je takie jakie chcialem, sprzet taki jaki mial byc, mozna dogadac sie co do ceny. Ja polecam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

MacGyver dobre
    Ostatnio edytowane przez gregobb ; 11-02-2012 o 22:39

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Zawsze opinia sprzed roku jest świeższa niż sprzed dwóch i pół :smile:

Nie ma co się wstydzić - niechaj klienci (ci zadowoleni jak i ci niezadowoleni) Interfoto się ujawniają
    Jakiś rok temu kupiłem u nich używane 85 1,8 USM, niestety obiektyw miał back focus co zauważyłem dość późno po zakupie. Skończyło się na tym że odsprzedałem z niewielką stratą.
    W grudniu miałem drugie podejście. Tym razem używane 50 L. Po przestrzeleniu w sklepie zdecydowałem się na to szkło. Przywiozłem do domu i zaczęła się zabawa. Wszystko pięknie ładnie do momenty założenia osłony przeciwsłonecznej. Nagle szok bo osłona lata. Okazało się że jest z nim taki sam problem jaki miał _igi http://www.canon-board.infowww.canon...ad.php?t=78629
    Szkło na drugi dzień udało się bez problemu zwrócić. Jeśli chodzi o ceny to idzie się dogadać. A faktury wystawiają na kwotę jaką nam potrzeba.;-)
    Tylko uwaga bo to są faktury komisowe czyli 0% vat nawet na nowy sprzęt co mnie bardzo zaskoczyło.
    Ogólnie to zakupy u nich tylko z odbiorem osobistym i dokładnym sprawdzeniem i przetestowaniem sprzętu. Sprawdzać wszystko!!!
    Mają sporo sprzęty ale mam wrażenie że większość używek to "stare klamoty".
    Ja osobiści już nigdy tam nic nie kupię.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szopalek Zobacz posta
    Ogólnie to zakupy u nich tylko z odbiorem osobistym i dokładnym sprawdzeniem i przetestowaniem sprzętu. Sprawdzać wszystko!!!
    Czyli jednak niewiele się zmieniło. Taka opinia funkcjonuje od ładnych kilku lat.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Czyli jednak niewiele się zmieniło. Taka opinia funkcjonuje od ładnych kilku lat.
    Czyli jeżeli masz do nich blisko + dużo czasu + jesteś asertywny + posiadasz instynkt łowcy "okazji" + lubisz konfrontację, ryzyko i strzał adrenaliny -> IF jest dla ciebie! Jest duża szansa, że cię nie zawiodą, a oprócz wymarzonego sprzętu, wszystko w/w dostaniesz w gratisie...
    Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 12-02-2012 o 09:48

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby. Kiedyś chciałem od nich kupić lampę, zostawiając szkło w zamian. Zażyczyli sobie kosmiczną dopłatę, a szkło wycenili na bardzo zaniżoną kwotę. Doszedłem w końcu do wniosku, że już nigdy tam nic nie kupię. Jeśli będą ostatnią opcją, to podjadę osobiście by te szkło przestrzelić...
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Co na przykład? Że niby lepiej obrabiają fotki w Photoshopie przed wystawieniem swojego złomu na allegro?
    Niewykluczone, w 2009r. mogli miec CS4, a teraz CS5
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    Czyli jeżeli masz do nich blisko + dużo czasu + jesteś asertywny + posiadasz instynkt łowcy "okazji" + lubisz konfrontację, ryzyko i strzał adrenaliny -> IF jest dla ciebie! Jest duża szansa, że cię nie zawiodą...
    zwioda wydaje mi sie trafniejszym okresleniem :-)

Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.
    Mialem podobnie, tez kusila mnie ich oferta - po zapytaniu wujka google`a doszedlem do identycznego wniosku.
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 12-02-2012 o 13:38 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    .......Nie dowierzam także temu co pisze Jago, że nikt z CB nic tam nie kupuje........
    Oj Ty. Wcale nie napisałem, że nikt tam nic nie kupuje. Napisałem: możliwe, że nikt tam z CB od długiego czasu nic nie kupił. Nie doczytałeś możliwe ;-) Pzdr.

.........Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.
    Będzie to chyba najrozsądniejsze wyjście. Szybciej skusiłbym się na komisowy zakup w Fotoaparaciki.

Czyli krótko mówiąc Koło Fortuny.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 12-02-2012 o 14:18 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów