Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 135

Wątek: Opinie o Interfoto

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    maja na stanie ciekawszy model http://img201.imageshack.us/img201/4470/mg1390wx2.jpg
    29k przebiegu
    Ja rozumiem wytarcie lakieru na stopce, bo to normalne już po krótkim użytkowaniu, ale na tej stopce jest coś jakby rdza! (albo mnie oczy mylą od przejedzenia świątecznego :-) ). Tak gadałem z kumplem właśnie o tych ofertach na jedynki z IF i on, znany z wisielczego humoru, stwierdził, że oni te puszki zbierają chyba w Afganistanie i Iraku po zabitych korespondentach wojennych... Mogliby te rysy jakimś lakierem zaprawkowym chociaż maznąć ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zablokowany

Domyślnie

Ja też odnoszę takie wrażenie. Fakt, źle wymnożyłem wielokrotność 65k,co nie zmienia faktu, że straciłem absolutnie do nich zaufanie.

Domyślnie

Witam

Moga brac z agencji prasowych za grosze i sprzedawać, tak i tu się robi lecz sklep mówi. Takim sposobem kupilem 300mm 2,8 ktora sluzy do dzis i bawilem sie przed wczoraj 400mm 2,8 tez tanio i 6mc gwarancji.
    Takie sprzedawanie bez gwarancji to już masakra, o przetrzymaniu kasy lub pobieraniu za cos tam nie wspomnę.
    Bedzie tak ciągle dopóki ludzie biegną tam bo 100zl taniej i nadal będą robić co robią bo wciaz maja ludzi którzy kasę im sami przynoszą.
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 26-12-2008 o 21:49
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Kupowałem u nich jeden obiektyw w opisie było, że używany. Przyszedł niesprawny (przysłona się nie ruszała). Odesłałem i przysłałi kolejny też niesprawny. Odesłałem - zwrócili pieniądze. Za trzeci podziękowałem
    Oprócz tego, że przysłali niesprawne uderzył mnie "stopień zużycia" tych szkieł; były poobijane, porysowane jakby ktoś spejalnie je obdzierał jakimś pilnikiem i poprawiał młotkiem i kopał po chodniku ze 2km. Wysyłkowo już nic nie wezmę od nich.
    pozdrawiam Krzysiek

Dopiero zaczyna Awatar daddylonglegs
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kupiłem używany obiektyw 70-200 f/4 z kilkoma pyłkami. Dostałem obiektyw z kilkunastoma pyłkami i niesprawnym silnikiem AF. Zażądałem zwrotu gotówki. Przed przeszło tydzień "Pan Marek" pisał w mejlach, że pieniążki już zostały wysłane.. Po 40 mejlach i kilkunastu telefonach do sklepu otrzymałem numer do szefa, z którym szybko wszystko wyjaśniłem i otrzymałem pieniążki następnego dnia. Osobiście nie polecam tego sklepu!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Kupowałem u nich jeden obiektyw w opisie było, że używany. Przyszedł niesprawny (przysłona się nie ruszała). Odesłałem i przysłałi kolejny też niesprawny. Odesłałem - zwrócili pieniądze. Za trzeci podziękowałem
    Oprócz tego, że przysłali niesprawne uderzył mnie "stopień zużycia" tych szkieł; były poobijane, porysowane jakby ktoś spejalnie je obdzierał jakimś pilnikiem i poprawiał młotkiem i kopał po chodniku ze 2km. Wysyłkowo już nic nie wezmę od nich.
    Dokładnie, znajomy miał podobny problem zamawiając obiektyw 'prawie nowy'. Szkła były tak zniszczone, że aż dziwiliśmy się, że można tak Teraz mamy sprawdzoną firmę, z której jesteśmy zadowoleni. W foto-tipie tylko oryg. kupisz, ale obsługa bdb i nigdy nie narzekałam. Co do IF - odradzam po przeżyciach kolegi.

Zablokowany

Domyślnie

Witam ponownie w wątku o moim ulubionym komisie foto. Dziś historia nie moja - kolegi z forum. Otóż znalazł on ofertę na 1ds mark II za 9400 w rzeczonym komisie. Czyta opis, który obwieszcza, że puszka wykonała ,,około 30 tysięcy zdjęć''. Kolega prosi więc panów z komisu o klatę do sprawdzenia fotosy puszki. Zatrwożony pisze mi na gg: ,,zobacz przebieg - zdębiałem''. Sprawdzam więc swoim softem (sprawdzonym) i też zdębiałem.

Panom się znowu ,,pomyliło''. tym razem 30 tysięcy z....ponad 300 tysięcy.
    Deesik za 9400 po prostu naklepał ponad 300 koła zdjęć, a komis oferuje go w cenie ,,dziewicy''. Szajs das - dają prawo, ale oznajmianie ,,ciemnemu ludowi'', że wykonał DZIESIĘĆ razy mniej i że sprawdzili to CanCount (program niespecjalnie skuteczny w modelach mark II serii 1) jest szczytem. Jednak nawet sprawdzając CanCountem można poznać ,,dorobek'' tej puszki... Kolejny kamyczek do ogródka tegoż komisu.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Wiemy już, żeby unikać komisu tegoż sklepu. Natomiast jeżeli chodzi o zakupy sprzętu fabrycznie nowego - polecam. Kupiłem u nich kiedyś D700. Akurat nigdzie indziej nie było. Wszystko odbyło się jak najbardziej w porządku. Pucha oczywiście nowa bez śladów używania, sprawdzona licznikiem klatek - 0
    Natomiast jak chciałem kupić od nich z komisu Tokinę 28-80 chyba, już nie pamiętam to temat ciągnął się chyba 2 tygodnie. Obiektyw był w serwisie bo coś tam niby z osłoną było nie tak, trzeba było ją posklejać czy coś (swoją drogą też bez sensu, oddawać obiektyw do serwisu bo osłona popękała...). No dobra poprosiłem o telefon gdy obiektyw do nich wróci. Cisza. Po 2 tygodniach w końcu sam zadzwoniłem - obiektywu nadal nie ma Dałem sobie spokój...

Coś już napisał

Domyślnie

W tym roku dogadałem się z Interfoto co do wymiany jednego obiektywu na inny .Wyslałem mailem dokladny opis posiadanego przezemnie obiektywu ,zdjecia i ustalilismy po negocjacjach wymiane z moja doplatą 1000 zl.Wysyłalem więc obiektyw i zrobilem przelew na konto IF,ktory został zaksiegowany zanim obiektyw jeszcze dotarl.Czekałem wiec tylko na ten ,ktory chciałem sie zamienić.Po dwoch dniach dostalem obszernego maila ,ze "nie takiego"sie spodziewali obiektywu ,ale owszem dalej ida na zamianę TYLKO,ze musze doplacic nie 1000 zł a 2000 zł!!!!Ruszyło mnie to do zywego i oczywiscie podziekowałem rezygnując za "taka zamianę"!! A dopiero sie wścieklem porzadnie jak zobaczyłem odesłany obiektyw!!!Moj obiektyw był uzywany(sigma)mial delikatne przetarcia tej miekkiej warstwy,jak to u Sigmy ,ale jak wrocil z IF to był niemal obdarty z tej powloki!!Mało tego !!Specjalny firmowy pokrowiec w ,ktory jest pakowana Sigma został poprzecinany w kilku miejscach ostrym nożem.Zadzwownilem do nich z pretensjami.Najpierw otrzymałem opieprz ,ze źle zapakowałem obiektyw i jestem sobie sam winien(sic!!!) a poźniej mi zaproponowano,ze moga mi wymienic pokrowiec ,ale musze zaplacic za wysylke tam i z powrotem!!!!Tą bezszczelną odpowiedzia mnie dobili calkowicie!Dodam jeszcze ,ze za wysylke obiektywu tam/z powrotem ja placilem kuriera a na zwrot wplaconego 1000 zl musialem bardzo długo czekac i sie prosić.Dałem sobie z nimi calkowicie spokoj ,pozostajac z obdartym z farby obiektywem i pocietym pokrowcem.
    Ostatnio edytowane przez violan ; 24-04-2009 o 11:49

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Jeśli nawet tylko część z opisanych tu historii miała naprawdę miejsce... to jak taka firma może jeszcze działać? Przecież "model biznesowy" Interfoto zakrawa na czystą kpinę! Zróbmy im antyreklamę, niech idą na zieloną trawkę.

EDIT: na hasło
    komis interfoto oszuści
    google podają ten wątek jako drugi link... po linku do sklepu InterFoto.
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 24-04-2009 o 13:07
    Fotograf platoniczny

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów