Pokaż wyniki od 1 do 10 z 113

Wątek: [test] Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Zaczynałem od Carata 6x6 z NRD, ze szkłem ZJena Biometar 80mm. Ostrość ustawiało się na czuja bo to nie była lustrzanka ani dalmierz. Pierwsza lustrzanka to Zenit TTL model olympijski z 1980 r. Wiem co to są manualne szkła. Ostrzenie na matówce z Zenita było przyjemne, bo było widać co jest ostre. W obecnych wizjerach nie widać dobrze granicy między ostrym/nieostrym. Już pisałem, że mam 2 szkła od Sama i nic złego na nie napisałem. Ty natomiast w niegrzeczny sposób imputujesz mi że jestem żyrafą. Nie jestem Żyrafą. Aktualne szkło Sama nie oferuje odpowiedniej jakości do swojej ceny. Nie oferuje w ogóle jakości. Jeśli masz ochotę to sobie kup, ja Ci nie zabraniam tej przyjemności.

Co do optycznych, nie wiem czy wiesz, że Arkadiusz Olech to dr hab. astronomii.
    http://www.camk.edu.pl/people/olech
    Czy myślisz, że ma mniejsza wiedzę o optyce od tej gromadki różnych znawców którzy wypisują swoje mądrości tu i ówdzie ?

Edit: widzę, że masz 27 lat. Mój Zenek jest od Ciebie o 5 lat starszy, a Carat o jakieś 20 . Trochę głupio wyszło, co nie ?
    Skoro używałeś to w czym problem z takim bagażem?

Co do portalu optyczne, nie interesuje mnie kto kim tam jest ale jak sie zabierają za coś to powinni robic to dobrze. Nie po raz pierwszy testowane u nich szkła wypadają gorzej jak na innych portalach(o samplach nie wspominając).

Nie wiem co jest głupiego w tym , że masz sprzet starszy ode mnie, na którym sam zaczynałem?? Tyle, że ja nie biadole jakie manualne ostrzenie jest trudne w cyfrówkach

A tak a propo mam 28 lat nie 27
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Skoro używałeś to w czym problem z takim bagażem?

Co do portalu optyczne, nie interesuje mnie kto kim tam jest ale jak sie zabierają za coś to powinni robic to dobrze. Nie po raz pierwszy testowane u nich szkła wypadają gorzej jak na innych portalach(o samplach nie wspominając).

Nie wiem co jest głupiego w tym , że masz sprzet starszy ode mnie, na którym sam zaczynałem?? Tyle, że ja nie biadole jakie manualne ostrzenie jest trudne w cyfrówkach

A tak a propo mam 28 lat nie 27
    Czy tak trudno zrozumieć, że nie biadolę na brak AF, ale na brak AF w słabym obiektywie za ponad 2500 pln. W Samie 85 1/4 za 800 pln, nie przeszkadza mi brak AF. W tym obiektywie też by mi nie przeszkadzał, ale nie przy takiej cenie, tych ładnych fioletach w całym kadrze i podejrzanym f=1/4. Nie kupiłem do tej pory Sama 35, bo czekałem na tego Sama 24. Spytaj się Kuby, dlaczego dodaje potwierdzenie do obiektywów i dlaczego ostrzy na LV.

Śmieszne było to, że sugerowałeś mi, że jestem wytworem cyfrówek, typowym Polakiem co wszędzie łazi i marudzi, że barze mlecznym nie podają Mojeta.
    Ok, nie muszę nikogo przekonywać na siłę, każdy ma własny budżet i potrzeby. Nie mam ochoty spinać się o takie drobiazgi jak obiektyw 24 mm od Sama. Niech wszystkim służy jak najlepiej to szkiełko.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A co ma piernik do wiatraka? Z tego wynika, że równie dobrze ja mogę się zabrać za plombowanie zębów.

Być może p. Olech zna się na czarnych dziurach i innych kasjopejach, ale zdjęć to niestety robić nie umie.

Skoro już się używa cięzkich argumentów, to niestety, ale z tym się trudno nie zgodzić.
    Nie musi umieć robić ładnych zdjęć, ale nie wątpię, że zna się na optyce. Obiektyw to instrument optyczny i można sprawdzić jego cechy za pomocą odpowiednich testów. Opisać te cechy w sposób ilościowy, a nie typu piękny bokeh, żyleta na pełnej dziurze i super plastyka.
    Ostatnio edytowane przez polm ; 09-02-2012 o 21:49 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uprawnienia umieszczania postów