Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Canon 500mm czy inny obiektyw?

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    A ja się nie zgodzę :-) Budżetowe to może i te obiektywy są, ale przy ptakach (prawie) ZAWSZE będzie brakowało jakości i długości (często konieczne dodatkowe kadrowanie) wraz z bdb AF
    To radzę sprawdzić jak sobie radzi Sigma 120-400, chociażby w tym wątku na innym forum. Zdjęcia robione Nikonem D5000

http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=8...ghlight=120400

Cytat Zamieszczone przez arekkk Zobacz posta
    dlaczego 5d mark sie nie nadaje???
    Przy fotografii zwierząt wymaga się pewnego i trafnego autofokusa, tym bardziej szybkiego. W 5D autofokus jest naprawdę wolny i niestety nie poradzi sobie. Możliwe, że jakieś początki będą, ale to nie to.

Z innej strony, czy Ty w ogóle miałeś kiedykolwiek przyjemność fotografować ptaki? Czy masz w ogóle 5D?
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    To radzę sprawdzić jak sobie radzi Sigma 120-400, chociażby w tym wątku na innym forum.
    Sprawdziłem i według Autora fotki są robione z kilku metrów (Autor pisze, że 1..8m). Przy takiej odległości, to śmiało można by robić obiektywem C70-200/4L i byłoby "ostrzejsze" od tej Sigmy (nawet po "cropie"). Nie mam tej Sigmy, ale C70-200 tak - i jeśli na ptaszki z większej odległości, to zbierałbym na C400/5.6 (jak pisze Joshec - ma to szkło i wie co mówi )

Pozdrawiam, Alex

Uprawnienia umieszczania postów