Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 66 z 87 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    hahnel powiadasz.

mam teraz dość ambitne zadanie kupienia nowego akumulatora do starego 350D: chodzi o NB-2LH. o ile dobrze pamiętam, to aparacik przerobił kilkanaście zamienników i dziś nie działa już żaden - działa jedynie i to całkiem dobrze oryginalny akumulator kupiony z aparatem (ile już będzie miał? sześć lat?).

dlatego pytanie - co i gdzie kupić jako zamiennik NB-2LH?
    żeby było to dobry i nowy akumulator, nie leżak magazynowy.
    szukać właśnie hahnela?
    ja polecam mimo wszystko hahnela. Kupiłem w MM i kosztowła trochę drożej niż zwykłe zamienniki, bo do 50d dałem 140 bodajże złotych, ale zastrzeżeń nie mam.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie zamienników: czy bateryjki ZA675 1,4v będą 'robić' zamiast PX625 1,35v? Jak z różnicą napięcia i ewentualnym rozmiarem?

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Wczoraj doszly do mnie 3xLP-E6 delta od towersa (nowsza wersja). Byly one wstepnie naladowane (ok 38%). Na wczorajszej sesji zuzylem 1 robiac jakies 300 zdjec (z podgladem i ok. 150-200 z lampa) + zabawa aparatem. Poki co 1 wrazenie bardzo dobre, zobaczymy co bedzie za kilka miesiecy

I tylko dla potwierdzenia
    Aparat wykrywa akk jak ori
    Laduje sie normalnie w ori ladowarce
    Trochę czasu minęło, jak się spisywały "Twoje"/Towersa zamienniki?
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

No trochę czasu minęło od ich zakupy i dalej jestem z nich zadowolony. Dobrze trzymają stan naładowania (zdarza się, że aparat leży po 1-2 tyg a akumulatory dalej sprawne ). Używam 2 zestawów - 1x canon + 1x delta i 2x delta w gripie i jak dotąd nie miałem powodów do narzekań. Na ostatniej sesji zrobilem 1200 zdjęć z podglądem (2 albo 4 sek nie pamiętam, w tym ok 600-700 z lampą) i aparat kilka dni później dalej wskazywał ponad 50% na obu bateriach. Ładuje je w ładowarce canona. I w najbliższym czasie dokupię chyba jeszcze 2 sztuki Zapasu nigdy za wiele a sezon szykuje się całkiem pracowity.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź.
    Pozdrawiam Rysiek

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Jakieś 3 miesiące temu kupiłem zamiennik do Olympusa E400 po kilku ładowaniach nie mogłem wyjąć jej z aparatu bo zwiększyły się jej wymiary.Tak że do zamienników podchodzę z rezerwą a na pewno nie wsadzę do mojej 5mkII.Nie wierzę w uczciwość producentów z Chin bo do norm jeszcze im daleko.

Dopiero zaczyna Awatar misio4u
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szunaj60 Zobacz posta
    Jakieś 3 miesiące temu kupiłem zamiennik do Olympusa E400 po kilku ładowaniach nie mogłem wyjąć jej z aparatu bo zwiększyły się jej wymiary.Tak że do zamienników podchodzę z rezerwą a na pewno nie wsadzę do mojej 5mkII.Nie wierzę w uczciwość producentów z Chin bo do norm jeszcze im daleko.
    Nie bój żaby, mam 3 zamienniki (Phottix) które w kółko wkładam
    do mojej dwójeczki i śmigają jak ta lala.
    Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ja polecam mimo wszystko hahnela. Kupiłem w MM i kosztowła trochę drożej niż zwykłe zamienniki, bo do 50d dałem 140 bodajże złotych, ale zastrzeżeń nie mam.
    Tak, bardzo dobre są Jeszcze taniej kupowałem Power Opticam (ok 90zł) i okazały się lepsze od oryginału. Zastanawiam się tylko czy ten oryginał nie jest jakiś słabawy.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

mam pytanie
    jestem dośc zdezorientowany bo inna sprawa by była gdybym wiedział, że to zamiennik a mam tutaj takie coś http://allegro.pl/nowy-oryginalny-ak...106767196.html

i już sam nie wiem czy to jest oryginał i jak to sprawdzić i czy się opłaca

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ma ktoś jakieś dłuższe doświadczenia z zamiennikami Phottix Titan LP-E6 ?? Mam delt'y od dłuższego czasu i złego słowa powiedzieć nie mogę i jestem ciekaw jak jest z phottixami

Strona 66 z 87 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów