Tak
Nie
70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG
Mam pytanie odnośnie zamienników: czy bateryjki ZA675 1,4v będą 'robić' zamiast PX625 1,35v? Jak z różnicą napięcia i ewentualnym rozmiarem?
No trochę czasu minęło od ich zakupy i dalej jestem z nich zadowolony. Dobrze trzymają stan naładowania (zdarza się, że aparat leży po 1-2 tyg a akumulatory dalej sprawne). Używam 2 zestawów - 1x canon + 1x delta i 2x delta w gripie i jak dotąd nie miałem powodów do narzekań. Na ostatniej sesji zrobilem 1200 zdjęć z podglądem (2 albo 4 sek nie pamiętam, w tym ok 600-700 z lampą) i aparat kilka dni później dalej wskazywał ponad 50% na obu bateriach. Ładuje je w ładowarce canona. I w najbliższym czasie dokupię chyba jeszcze 2 sztuki
Zapasu nigdy za wiele a sezon szykuje się całkiem pracowity.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam Rysiek
Jakieś 3 miesiące temu kupiłem zamiennik do Olympusa E400 po kilku ładowaniach nie mogłem wyjąć jej z aparatu bo zwiększyły się jej wymiary.Tak że do zamienników podchodzę z rezerwą a na pewno nie wsadzę do mojej 5mkII.Nie wierzę w uczciwość producentów z Chin bo do norm jeszcze im daleko.
Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver
mam pytanie
jestem dośc zdezorientowany bo inna sprawa by była gdybym wiedział, że to zamiennik a mam tutaj takie coś http://allegro.pl/nowy-oryginalny-ak...106767196.html
i już sam nie wiem czy to jest oryginał i jak to sprawdzić i czy się opłaca
Ma ktoś jakieś dłuższe doświadczenia z zamiennikami Phottix Titan LP-E6 ?? Mam delt'y od dłuższego czasu i złego słowa powiedzieć nie mogę i jestem ciekaw jak jest z phottixami